LAKTAŠI, 08. maja – Sportski savezi u RS moći će da počnu sa treninzima od 18. maja, poštujući  predložene mjere zdravstvenih institucija, te Instituta za javno zdravstvo RS, saopštilo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

– U saradnji sa Institutom za javno zdravstvo RS smo izradili obavezne mjere koje će organizatori treninga morati poštovati u smislu realizacije trenažnih aktivnosti, a sve s ciljem zaštite zdravlja svih učesnika u sportu, te uspostavljanja redovnih aktivnosti sportskih organizacija RS – navode iz ministarstva.

Obavezne mjere treba da štite svakog pojedinca u smislu smanjenja rizika od zaraze kao i širenja bolesti COVID-19, a podrazumijevaju postupak koji sportisti moraju poštovati prilikom dolaska na trening, za vrijeme i poslije treninga, procedure koje moraju biti ispoštovane prilikom pripreme sportskih objekata i terena kao i način organizacije treninga i obaveze koje moraju zadovoljiti i provoditi sportske organizacije za vrijeme izvođenja trenažnog procesa.

– Obavezne mjere će biti dostavljene svim sportskim savezima kako bismo svim akterima u sistemu sporta ostavili dovoljno vremena da se pripreme za nove uslove rada i izvođenja treninga.

Sve sportske organizacije pozivamo da budu strpljivi, te maksimalno disciplinovani i odgovorni tokom realizacije preporuka prilikom otpočinjanja sportskih aktivnosti, te da narednu sedmicu iskoriste za pripremu kako bi od 18. maja krenuli sa radom uz poštovanje svih propisanih mjera – apeluju iz Ministarstva.

Srpskainfo