LAKTAŠI, 03. marta – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH tokom prijepodneva preovladavaće promjenjivo oblačno vrijeme, a u drugom dijelu dana sunčano i ugodno toplo.

Sunce

Na sjeveru i uz rijeku Drinu očekuje se pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost slabih padavina, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Najviša dnevna od 11 do 16, na sjeveru do 20 stepeni Celzijusovih, dok će na planinama biti oko šest stepeni.

 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme.  Najniža temperatura vazduha jutros je izmjerena na planinama i u višim predjelima.

 

Na Bjelašnici je u 7 časova bilo minus šest stepeni, na Sokocu minus tri, na Han Pijesku minus dva, na Čemernu, u Gacku i Bileći minus jedan, a u Kalinoviku i na Ivan Sedlu nula stepeni.

U Sarajevu i Bihaću izmjeren je jedan stepen, u Rudom, Višegradu, Tuzli, Bugojnu i Livnu dva, u Doboju, Zvorniku, Srpcu, Srebrenici, Šipovu, Gradačcu i Jajcu tri, u Banjaluci, Mrkonjić Gradu i Grudama četiri, u Bijeljini, Novom Gradu, na Mrakovici, u Ribniku i Krupi na Uni pet, u Trebinju, Širokom Brijegu i Sanskom Mostu šest, u Prijedoru sedam, u Mostaru osam i u Neumu 11 stepeni Celzijusovih.

Na Han Pijesku visina snijega jutros je iznosila 38 centimetara, a na Čemernu 25 centimetara.