LAKTAŠI, 21. juna – Grupa mladih glumaca koji su dio Dramskog amaterskog studija “Daske” iz Laktaša počela je sa prvim gostovanjima i igranjem njihove prve predstave “Ekskurzija”.

Daske-e1561114429170

Uz pokroviteljstvo Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, zajedno sa Ognjenom Todorovićem, mladim glumcem i voditeljem dječje grupe “Daske”, nastala je društveno aktivna predstavu “Ekskurzija”.

– Male “Daske” su se upravo vratile iz Novog Grada sa još dva uspješna igranja “Ekskurzije”! Bilo nam je odlično! Publika je bila fantastična. Imali smo i kratke diskusije nakon predstave. Hvala domaćinima iz Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad na ukazanoj prilici da se predstavimo i njihovoj mlađoj publici. Sklopila su se tu neka nova prijateljstva i praćenja na Instagramu. Turneja se nastavlja, a slijedi ona najbitnija, a to je igranje pred domaćom publikom – rekli su iz Centra za kulturu i obrazovanje Laktaši.

 

Dramskoj amaterskoj grupi entuzijasta “Daske” iz Laktaša, koja je počela sa radom 2003. godine, u oktobru prošle godine priključili su se osnovci koji su prošavši audiciju postali članovi amaterskog pozorišta. Nakon 15 godina postojanja dramskog studija “Daske” i uvođenja dramske sekcije u vrtić i osnovne škole u Laktašima i Aleksandrovcu, javila se potreba, a i veliki broj djece koja su bila zainteresovana za pohađanje škole glume.

Kao važna pokazala se i potreba da sredina prepozna kreativnost kod djece, njihove afinitete i sklonosti, te omogući njihovo potpuno ispoljavanje. Upravo zbog toga u oktobru 2018. godine oformljena je dječija amaterska grupa “Daske” Laktaši u cilju promovisanja kulture i kulturnog sadržaja za mlade na području opštine i šire.

 

Srpskainfo


Novum
Novum
Novum
Novum