LAKTAŠI, 24. decembra – Darko Vidić iz Srbije na Fejsbuku je opisao poprilično bizaran slučaj u kojem srpski carinici nisu hteli da carine robu iz Kine jer na dokumentu nije bilo žiga, zbog čega je domišljati poduzetnik s interneta kopirao pečat kineske dinastije Ming (1368. – 1644.) i zalepio ga na fakturu, nakon čega su mu robu ocarinili i pustili u državu.

Foto: Darko Vidić / Facebook

“Sedim s čovekom koji je u petak uvezao robu iz Kine, a carinik nije hteo da pusti carinjenje jer faktura Kineza nema pečat. Ne koriste pečate jednostavno. Kina je u 21. veku. Ni objašnjenje ministarstva od prošlog dana nije pomoglo.

Carinik je rekao, citiram: ‘Neka ti premijerka carini'”, napisao je Vidić i dodao kako je carina “jedan od najkorumpiranijih elemenata u Srbiji”.

“Čovek šta će, ne može da pribavi pečat jer ga Kinez nema, nepismen i bahat carinik ne pušta, i on uzme i sa neta skine pečat Dinastije Ming i fotošopira ga na fakturu i carinik pusti. Srbija ludilo. Kad nađem ime carinika objavljujem javno. Ovim ljudima se mora stati na put!”

 

Blic