LAKTAŠI,10. oktobra – Tridesetdvogodišnja Lulu Džemimah studirala je na Univerzitetu Oksford, gdje se u potpunosti posvetila nauci, te nije imala šansu da pronađe idealnog partnera.

udaja1

Lulu Džemimah je govorila iskreno za Daily Mail, kada je novinarima otkrila da zapravo o ljubavi nije ni razmišljala, jer je bila zauzeta studiranjem.

U trenutku kada je osjetila pritisak roditelja, ali i društva, koji su joj poručivali da je vrijeme da se uda, odlučila je da napravi pravo vjenčanje, te je poslala pozivnice svojim prijateljima i familiji.

Iznajmila je vjenčanicu, stala je pred oltar, a čak je i održala govor pred zvanicama u kom je objasnila zašto pored sebe nema muža za svoj 32. rođendan, koji je bio 27. avgusta.

udaja

Prijatelj koji radi kao veb-dizajner osmislio je i odštampao njene pozivnice, a drugi prijatelj je platio iznajmljivanje vjenčanice, dok je njen brat spremao tortu.

“Čim sam poslala pozivnice primila sam telefonske pozive u kojima su svi pitali ko je mladoženja. Rekla sam ljudima da je to iznenađenje”, priča ova dama.

“Cijena venčanica u Ugandi je veoma vsioka, ali kada sam im rekla da se udajem za sebe, ponudili su mi da nađu najjeftiniju haljinu. Bilo je i negativnih reakcija u prodavnici”, priznaje.

Kada je došao dan vjenčanja, Lulu kaže da se “osjećala posebno”, čak, kako kaže, imala je veću tremu od same pripreme.

“Provela sam nekoliko minuta razgovarajući sa prijateljima i nerado objašnjavajući da nema mladoženje – većina njih sve do tog trenutka nije znala. Bila sam izuzetno srećna. Toliko prijatelja se pojavilo, kao i međunarodni i lokalni novinari, filmski režiseri i preduzetnici. Brak je izraz ljubavi i posvećenosti, međutim za mnoge ljude i dalje se smatra jedinim načinom da se garantuje finansijska sigurnost žene.”

Lulu je na kraju objasnila zašto se odlučila na ovaj korak, kao i kako u svojoj 32. godini nije pronašla partnera:

“Kroz život sam se vodila strašću i posvećena sam postizanju svojih ciljeva u želji da postanem akademik. Ali moja porodica me je stalno pitala kada planiram da se vjenčam, što je veoma važno u Ugandi, kao i kada ću da imam djecu i stvorim porodicu. Moj otac je napisao govor za vjenčanje kada sam napunila 16. Svaki rođendan moja majka se molila za mene i posljednjih godina molila se da nađem dobrog muža. Ali ja jednostavno nisam željela da razmišljam o oltaru i svadbi”, iskrena je Lulu.

Od novca koji je dobila na svadbi, na kojoj je prisustvovalo 279 ljudi, uspjela je da skupi novac za školarinu na fakultetu.

 

Nezavisne