LAKTAŠI, 30. maja – Na dijelu puta Banjaluka-Slatina saobraćaj će danas biti obustavljen šest časova zbog zajedničke vježbe Oružanih snaga BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

odron

Obustava će od 8 do 14 časova biti na snazi od Slatinske ulice, kod skretanja za Rehabilitacioni centar “Dr Miroslav Zotović”, pa do skretanja za Krčmarice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Slatina1

Saobraćaj u Republici Srpskoj odvija se bez zastoja i po pretežno vlažnim kolovozima, a magla mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima i preko prevoja na zapadu, kao i na području Kneževa.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, opština Brod dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

U toku je postavljanje kamera za kontrolu brzine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Dual-radar

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja, zbog radova, izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka Rebrovac-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog izgradnje male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

 

U toku je sanacija klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je saobraćaj izmijenjen.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare Mačkovac-Čelić.

Saobraćaj je zbog pokretanja klizišta, potpuno obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici, opština Novi Grad.

U Banjaluci je zbog izgradnje kružne raskrsnice, na dionici regionalnog puta Banjaluka Rudarska-Stari Majdan i na spoju sa ulicama Momčila Popovića i Dr. Jovana Raškovića izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Saobraćaj je zabranjen svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, te u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci, osim vozilima stanara.

U Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim krajevima Federacije BiH kolovoz je mokar i mjestimično klizav.

Oprez je neophodan zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz, kao i udarnih rupa, ispunjenih vodom.

Na dionici auto-puta A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog sanacije tunela “Vranduk dva” na mjestima izvođenja radova saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnom prelazu Gradiška tokom noći i jutros je pojačan saobraćaj na ulazu u BiH, dok na ostalim graničnim prelazima nema evidentiranih dužih zadržavanja.

Zbog planiranih radova, danas od 9.00 do 17.00 časova biće zabranjen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Deleuša.

Saobraćaj za teretna vozila i autobuse zabranjen je na graničnom prelazu Brčko-Gunja, zbog bezbjednosnih razloga.

 

Srpskainfo