Zvezda je pobjedom krenula u grupnu fazu Lige Evrope. Izuzetno teško su došli do tri boda protiv Brage koju su savladali 2:1 i zabilježili prvu pobjedu nad ovim rivalom.

Trener Dejan Stanković je istakao da je njegov tim odigrao odličan meč.

– Mnogo je bilo teško, najavio sam, a to se i pokazalo da je Braga mnogo kvalitetna ekipa koja mijenja sistem u toku igre. Mi smo se spremili da odigramo naše. Znali smo šta da ćemo da patimo, ali kad uzmemo loptu moramo da stvorimo šansu. I kad je bilo teško nismo se predavali odustajali. Mislim da smo stvarno odigrali fenomenalno utakmicu, puno će nam značiti ova pobjeda i ne znam gdje nam je granica – istakao je emotivni Dejan Stanković.

Miloš Degenek je odigrao dobar meč i ističe da ekipa nije prestala da vjeruje u pobjedu ni kad je Braga izjednačila.

– Nisam prestao da vjerujem u pobjedu. Nedostajale su nam ovakve evropske utakmice. Igrali smo po našem planu onako kako smo mi željeli. Znali smo da će oni imati posjed, a da mi moramo da iskoristimo svoje šanse. Ovo je veoma bitna pobjeda, prva utakmica u grupi, ušli smo kako treba i to će nam puno značiti – poručio je Degenek.

FOTO: ANDREJ CUKIC /EPA
FOTO: ANDREJ CUKIC /EPA

Mirko Ivanić je izborio penal iz kojeg je Zvezda došla do pobjede.

– Znali smo da će oni kontrolisati igru i držati loptu. Čekali smo svoje šanse i znali smo da ih moramo iskoristiti. Ne pamtim kad smo imali ovako tešku utakmcu. U oba lista su me uhvatili grčevi. Značiće nam pobjeda mnogo – dodao je Ivanić.