NOVI GRAD, 20. maja – Živko Petić iz Poljavnica kod Novog Grada dočekao je čukununuku, a sad se nada da će doživjeti i da vidi malu Teodoru koja je rođena u Austriji.

Petić, koji ima 82 godine, sada živi sa dvije kćerke Milicom i Radmilom, a ima troje unučadi, dvoje praunučadi i odnedavno jedno čukununuče.

Mala Teodora je sa majkom u Austriji gdje će uskoro, ako sve bude teklo prema planu, biti i njen otac Davor, Živkov praunuk koji sada živi u Svodni kod Novog Grada.

– Drago mi je. Nadam se da ću doživjeti da se vidimo. Ona je rođena u Austriji, 27. aprila. Takav je život – kaže čukundjed Živko.

On je čitav život proveo u Poljavnicama, a penziju je zaradio u preduzeću “Lignošer” koje je više decenija radilo u ovom naselju.

– Dobro se slažemo sa komšijama, nikad nismo imali problema. Samo, sve je manje ljudi mojih godina sa kojima bih mogao popričati, to mi je žao – priča Živko.

Živkova unučad žive u Rijeci /Hrvatska/ i Svodni kod Novog Grada.

On kaže da ga potomci redovno posjete, pitaju treba li šta i pomognu koliko mogu.

– Sad ovih dana ne idemo nikud, pridržavamo se svega što se govori zbog virusa korona, a nadamo se da će i to proći – kaže Živko.

RTRS