PRIJEDOR, 24. avgusta – Nikola Dunović, šestogodišnji sin Jelene Trikić, poznatije kao Majka Hrabrost, stasao je za školu i biće jedan od prijedorskih prvačića koji 3. septembra polaze u prvi razred. Njegov otac Goran ističe da će to biti veliki dan za ovog bistrog dječaka.

– U nastojanju da mu pružimo sve što imaju njegovi vršnjaci, gotovo neprimjetno, stiglo je vrijeme da pođe u školu. Tome se svi neizmjerno radujemo, a najviše Nikola, koji se veseli novim drugarima – priča Nikolin otac za Srnu. On napominje da je Nikola već dobio prvu knjigu, koju dobijaju svi prvačići, i sada broji dane do polaska u školu.

Nikola će biti učenik Osnovne škole “Desanka Maksimović”. Budući da je bio mali heroj još od prvih dana rođenja, kada je ostao bez majke, porodica vjeruje da će biti hrabar i odvažan i u svom školovanju.

Foto: Srna

 

Njegova majka Jelena je, iako teško bolesna, odbila liječenje citostaticima u trudnoći da bi podarila život svom sinu. Želja da ima potomstvo tako joj se ispunila, a ona je nakon teške bolesti preminula 2012. godine, samo 40 dana po rođenju sina Nikole. Sahranjena je u Drvaru, gdje danas žive njeni roditelji i sestra.

Šestogodišnji Nikola živi u Prijedoru sa ocem Goranom i njegovom porodicom. Ima i trogodišnju sestru, sa kojom dijeli sve radosti djetinjstva. U odrastanju ovog lijepog dječaka zajednički su učestvovale, kako ističe Goran, njegova, ali i Jelenina porodica.

Otac kaže da mu je prva i najbliža bila njegova sestra Sanja, Nikolina tetka.

– Ona je od prvog dana bila Nikolina druga majka, a njega od svoje djece nije razdvajala – ističe Goran Dunović.

Budući da je Jelena iz Drvara, vrtić u tom gradu nazvan je po njoj, a otvaranju je prisustvovao i Nikola, koji je tada izjavio da je ponosan na svoju majku.

– Koliko sve to šestogodišnjak razumije – toliko mu je i objašnjeno – kaže otac Goran.

On vjeruje da će sa godinama stasavanja taj ponos i rasti, jer je Jelena to zaslužila. A, i geni su geni. Osim majčinog pogleda, Nikola je sigurno naslijedio i njeno hrabro srce.

Srpskainfo