BEOGRAD, 04. septembra- Stojanka Coka Stojanović (69) priznala je sinoć da je sinovljenim pištoljem ubila investitora Zorana Trifunovića u blizini njegove kancelarije u Bulevaru kralja Aleksandra.

stojanka-stojanović

Stojanović, inače penzionerka, na ovaj potez se odlučila nakon spora oko parcele na kojoj je stanovala.

Naime, Trifunovićevo beživotno tijelo pronađeno je rano juče ujutru nasred ulice. Na tijelu su bile vidljive rane nanete vatrenim oružjem. Policija je ubrzo okupirala ovaj dio grad i započet je uviđaj. Svjedoka ubistva nije bilo, međutim pojedini stanari okolnih zgrada ispričali su da su vidjeli ženu sa kačketom kako je otišla iz pravca mjesta zločina.

Na lice mjesta ubrzo su stigle supruga i kćerka ubijenog investitora. Iako u šoku, policajcima su ispričale da je Zoran bio u sukobu sa jednom starijom ženom oko jedne parcele. Kroz suze su komentarisale: “Nije ga valjda ona ubila…”

Policija je ovim tragom odmah krenula ka kući osumnjičene penzionerke koja je godinama radila u Pošti, a koja je živjela svega nekoliko ulica od mjesta zločina i Trifunovićeve kancelarije.

Stojanka je otvorila vrata tiho, uz izgovor da se “tek probudila”. Prve komšije kasnije su reporteru Blica ispričale da je djelovala kao da ne zna o čemu se radi.

– Ona dugo živi tu, dobro je znamo. Dvadeset godina je udovica i živi sa sinom. Nisam mogao da pretpostavim da bi ovako nešto uradila. Čuo sam pucnje, ali nisam reagovao – ispričao je prvi komšija osumnjičene.

Policija je ušla u njen dom i započela ispitivanje i pretres. Penzionerka je sve poricala, govorila je da je spavala, da ne zna o čemu se radi, da su je policajci probudili.

Pretresom kuće, pronađen je pištolj koji pripada njenom sinu, inače advokatu. Iako su joj rekli da će pištolj otkriti da li je ona pucala, Stojanović je sve i dalje poricala.

A onda joj je pozlilo.

Policajci su čekali neko vrijeme kako bi se žena smirila, a onda joj rekli da moraju da je privedu. Sa njima je krenuo i njen sin, advokat.

Stojanka je iz kuće izašla mirno. Sa lisicama na rukama, ali u licu nije izgledala previše zabrinuto.

– Vidjeli smo Coku kad je došla policija. Djelovala je kao da nije svjesna šta je učinila – rekao je njen prvi komšija.

Nakon nekoliko sati ispitivanja, i podvrgavanja parafinskoj rukavici, penzionerka je i dalje poricala da ima ikakve veze sa ubistvom investitora.

Njen sin nije znao ništa. Kako je ispričao, u vrijeme zločina je spavao. Za pištolj je imao urednu dozvolu za držanje oružja.

Ubrzo su stigli rezultati parafinske rukavice. Suočena sa dokazima da su tragovi baruta pronađeni na njenim rukama, Stojanka je priznala zločin. Rekla je da je ona ubila Trifunovića jer je htio da joj oduzme plac koji je naslijedila od svekra nakon što joj je preminuo muž. Investitor je na mjestu njene kuće htio da gradi zgradu.

Nakon što je počinila zločin, misleći da niko neće posumnjati u nju, vratila se pješke svojoj kući, pištolj ostavila i legla u krevet.

Ubijeni Trifunović inače je rodom iz Jagodine, ali već godinama je živio na Voždovcu, dok je u Bulevaru imao kancelariju.

– Otišao je na posao nasmijan i veseo kao i uvijek – ispričala je juče kroz suze njegova supruga. Njegovi saradnici za njega su imali samo lijepe riječi.

Zadržavanje od 48 sati

Njoj je juče određeno zadržavanje do 48 sati, a uz krivičnu prijavu biće privedena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

Srpskainfo