LAKTAŠI – Srpski reprezentativac Stefan Birčević, nakon razlaza sa Partizanom, pregovara sa Igokeom i, kako kaže, ne bi imao ništa protiv da karijeru nastavi u Laktašima.

Birčević je u teoriji slobodan igrač, međutim, činjenica da “crno-bijeli” nisu poštovali sve obaveze iz ugovora komplikuje situaciju. Prvo mora da pronađe zajednički jezik sa svojim bivšim klubom prije nego što se obaveže na vjernost drugom timu.

Činjenica je da iskusni krilni centar na stolu ima nekoliko ponuda, ali i da je već uspostavio kontakt sa “igosima”. Nije želio da otkriva u kojoj fazi su pregovori, ali iz njegovih riječi jasno se zaključuje da je šampion BiH poželjna destinacija.

– Dobro poznajem Igokeu. Igrao sam često protiv Aleksandrovčana. Reč je o dobro organizovanom klubu koji godinama igra u ABA ligi. Ne tako davno ekipa je bila šampion regularnog dela, što dovoljno govori. I o klubu i o timu imamo samo reči hvale – za “Glas Srpske” je izjavio Birčević, dodajući da se već nekoliko puta čuo sa sportskim direktorom Vukom Radivojevićem.

Ono što je našeg sagovornika posebno oduševilo je gostoprimstvo na koje je svaki put naišao sa ove strane Drine.

– To su domaćinski ljudi, pravi Srbi. Dosta igrača iz Srbije je igralo i još igra u Igokei. Vidim i da su se dobro pripremili za novu sezonu. Doveli su odlična pojačanja i kreirali konkurentan tim. Znam da će prvi cilj biti plasman u Ligu šampiona, a potom će se razmišljati o ABA ligi – dodao je on.

Birčević je istakao da prvo ima obavezu da se na pravi način raziđe sa Partizanom. Naime, “crno-bijeli” su u minut do 12 odlučili da ne aktiviraju opciju produžetka ugovora. Bez obzira na tajming te odluke, ona sama po sebi nije problem koliko podatak da klub duguje određeni novac igraču. I, kako naš sagovornik kaže, od njega neće odustati.

– Sa Partizanom sa imao ugovor na jednu plus jednu sezonu. Dan 15. jul je bio poslednji za raskid saradnje i oni su to pravo iskoristili. Međutim, ugovor će biti raskinut tek onog dana kada ga potpišu obe strane. Ja ništa neću potpisati dok stavke iz tog ugovora ne budu poštovane. Svi znaju koliko volim Partizan i zaista ne želim da stvaram probleme klubu. Ali, neke stvari moraju da se poštuju – zaključio je Stefan Birčević, uz konstataciju da bi volio da spor sa “crno-bijelima” bude riješen na brz i lijep način.

Ponude

Za Birčevića nije zainteresovana samo Igokea. Ipak, imena drugih klubova Birčević nije želio da otkriva.

– To je više posao za mog menadžera. Raduje me činjenica da se u relativno kratkom roku javilo više timova zainteresovanih za moje usluge. To prija, tako da nisam zabrinut kada je riječ o pitanju nastavka karijere – pojasnio je Stefan.

Glas Srpske