LAKTAŠI, 20. marta – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će biti sunčano i toplo, sa umjerenom oblačnošću.

Vjetar će biti slab, promjenljivog smjera, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

230093212-spring-dog-wallpaper

Najviša temperatura vazduha biće od 15 do 21, na jugu do 24 stepena Celzijusova, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura jutros u sedam časova

Kalinovik minus četiri, Sokolac i Gacko minus dva, Šipovo i Rudo minus jedan, Ribnik, Višegrad i Drinić nula, Han Pijesak, Novi Grad, Prijedor i Novi Grad jedan, Banjaluka, Čemerno i Srebrenica dva, Bijeljina, Mrkonjić Grad, Doboj, Bugojno i Sarajevo tri, Livno četiri, Tuzla šest, Trebinje, Bihać i Mostar sedam stepeni Celzijusovih.

Stiglo proljeće

Proljeće na sjevernoj Zemljinoj hemisferi počelo je u 4.49, a u isto vrijeme za stanovnike južne polulopte stiže jesen, saopšteno je iz Astronomskog društva “Ruđer Bošković”.

Na dan proljećne ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine jer Zemlja posjeduje atmosferu koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta.

Društvo “Ruđer Bošković” podsjeća i da se u noći subotu na nedjelju, odnosno 28. na 29. marta prelazi na ljetnje računanje vremena, pa kazaljku treba pomjeriti jedan čas unaprijed.

 

Srpskainfo