PRNJAVOR, 22. aprila – Registrovano je šest novih osoba zaraženih virusom korona, zaključeno je na 38. sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije Prnjavora.

Novozaražena lica su muškarci, srednje životne dobi, koji su boravili u karantinu od momenta ulaska u zemlju i u toku dana će biti prebačeni u Banjaluku.

 

– U večernjim časovima se očekuje dolazak 29 sugrađana iz Austrije. Autobuskim prevozom dolazi 20 lica, dok 9 lica dolazi vlastitim prevozom. Osobe će biti smještene u karantin u hotelu „Nacional“ i u novoformirani karantin u hostelu „Vinčić“ – rečeno je nakon sjednice.

 

Jedno lice sa mjestom prebivališta u opštini Prnjavor, koje je iz Austrije došlo vlastitim prevozom, zadržano je na graničnom prelazu Gradiška.

– Osoba je testiranjem u Austriji bila pozitivna na virus korona i direktno će biti transportovana u Banjaluku – rečeno je nakon sjednice.

Opštinski štab za vanredne situacije apelovao je da građani disciplinovano poštuju sve propisane mjere, kako bi se maksimalno spriječila mogućnost daljeg širenja virusa i povećanje broja oboljelih.

Srpskainfo