LAKTAŠI, 11. JUNA  – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić rekla je da je izgradnja Srednjoškolskog centra u Laktašima vrijedna investicija, jer će se tu školovati učenici za srednje stručno obrazovanje i opšte obrazovanje.


Stojičićeva je istakla da će to doprinijeti da se privrednicima, kojih je u ovom gradu sve više, omogući da zadovolje potrebe za radnicima, te planiraju svoj razvoj.

“Ovdje bi trebalo da budu smještene tri stručne škole, elektrotehničke, mašinske i medicinske struke, što je prilagođeno privrednim kapacitetima koji djeluju u Laktašima, a biće i smjer gimnazije”, rekla je Stojičićeva.

Ona je napomenula da je izgradnja Srednjoškolskog centra u Laktašima rezultat dobre saradnje lokalne zajednice, Ministarstva i privrede.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić izrazio je zadovoljstvo jer radovi na izgradnji Srednjoškolskog centra u ovom gradu teku planiranom dinamikom, te da postoji mogućnost da budu završeni i prije predviđenog roka.

“Površina objekta je oko 4.200 kvadratnih metara, dok je oko 1.000 metara kvadratnih predviđeno za izvođenje praktične nastave, te će biti smještene različit mašine i uređaji za tehnička zanimanja”, rekao je Bojić.

On je dodao da je plan da se prvi đaci upišu u školsku 2025/26. godinu, te da izgradnja ovog centra u Laktašima, gdje živi više od 40.000 stanovnika, ima veliki značaj, naročito sa aspekta privrede koja je u konstantnom razvoju, te postoji sve veća potreba za kadrovima.

Bojić je zahvalio Vladi Republike Srpske i predsjedniku Republike Miloradu Dodiku koji su prepoznali značaj izgradnje i osnivanja srednjoškolskog centra u Laktašima.

“Vlada je za izgradnju izdvojila oko šest miliona KM, a Grad će zajedno sa opremanjem i infrastrukturom uložiti više od četiri miliona KM, tako da ćemo ovaj projekat završiti zajedničkim snagama”, rekao je Bojić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име