U Beču u jednom stanu policija je našla mrtvu ženu i dvije tinejdžerke. U stanu su živjele Vesna M. (45) porijeklom iz Srbije i njene bliznakinje (18).

Beč

Vrata su morali da provale vatrogasci i policajci nakon što ih je nazvala zabrinuta prijateljica porodice. Bliznakinje su navodno bile osobe sa invaliditetom, a pronađene su mrtve na kauču. Iako zasad nema tragova nasilne smrti, policija i dalje istražuje slučaj, piše OE24.

Naime, Vesna je nekoliko puta bježala od nasilnog supruga u sigurnu kuću. Kasnije su se razveli i muž je otišao, a Vesna je ostala sama sa djecom. Briga o bliznakinjama je za nju bila previše. Još 2017. godine komšinica je pozvala centar za socijalnu pomoć koji je tada utvrdio da je situacija u redu.

austrija1

Komšije kažu da je Vesna M. bila psihički bolesna. Kažu da porodici nikada niko nije dolazio u posjetu. Majku i bliznakinje su rijetko viđali, ali su zato često čuli viku iz stana. Uzrok smrti se istražuje, ali moguće je da je Vesna otrovala tabletama sebe i kćerke.

Nakon što je izvršena obdukcija, prvi rezultati ukazuju na to da je smrt tri osobe ženskog pola nastupila usled višednevnog neuzimanja hrane, odnosno od gladi – izjavio je portparol bečke policije Patrik Majerhofer, a prenosi portal “oe24”.

 

Srpskainfo