LAKTAŠI, 07. decembra –  Vjeruje se da je sin Duško ubijen prije dva mjeseca jer su ga tad zadnji put vidjeli mještani. Leš u stanju raspadanja pronađen je u porodičnoj kući nakon dolaska policije.

blic-ubistvo-brezicani-300x225

foto: Blic

Mrtvo tijelo pronađeno je u obiteljskoj kući Đujić u Brezičanima kraj Prijedora, a nagađa se da je sina Duška (44) sjekirom ubio vlastiti otac Radovan (72). Prema prvim nalazima, pretpostavlja se da je tijelo nakon smrti u kući trunulo zadnjih dva mjeseca, prenosi Kurir.

Policija je u ponedjeljak pronašla tijelo u poodmakloj fazi raspadanja, nakon što su došli do saznanja da Duška Đujića nitko u selu nije vidio već dulje vrijeme. Na spratu obiteljske kuće u kojoj je Duško živio s bratom i ocem, pronađeno je njegovo tijelo prekriveno krečom.

Osumnjičen otac Radovan odvezen je na kriminalističku obradu, a Duškovo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu RS gdje su obdukcijom potvrđene sumnje o ubistvu. Pretpostavlja se da je umro od udaraca drška sjekire po glavi.

Mještani Brežana kažu kako je Duško živio u prizemlju kuće, zajedno s bratom Draškom, koji je osoba s posebnim potrebama. Njihov otac Radovan živio je na spratu i to, prema riječima mještana, puno kvalitetnije od svojih sinova. Oni su jedva spajali kraj s krajem i živjeli su od socijalne pomoći. Svađe oko novca upravo su i dovele do ubistva, nagađaju mještani.

– Radovan je nedavno prodao određenu imovinu, pa je Duško od njega stalno tražio novac, ali mu ovaj nije dao. Zbog toga su se često svađali, a bili su skloni i alkoholu, i vjerovatno je kombinacija ta dva faktora i dovela do zločina – rekli su mještani za Kurir.

Duška navodno nisu vidjeli dva mjeseca, pa se pretpostavlja da je tad i ubijen. Na ocu Radovanu pak nisu vidjeli da je uzrujan, čak je i nekoliko dana prije nego što je policija došla pekao rakiju. Da stvar bude gora, drugi sin Draško prevezen je na psihijatriju zbog teškog šoka. O njemu nema ko da se stara. Majka Milica, čija je smrtovnica još na zidu kuće umrla je prije dvije godine.

Treći brat Mladen, živi u inostranstvu. Oko kuće koja je ostala pusta, sablasna je scena. Po dvorištu je bezbroj praznih flaša piva te kom od rakije koja je pečena prije par dana.

Obdukcija tijela ubijenog

Tijelo Duška Đujića je poslije pronalaska prebačeno u Zavod za sudsku medicinu u Banjaluci gdje je obavljena obdukcija.

– Pronađene su višestruke povrede glave nanesene tupim predmetom. Leš je u veoma lošem stanu, pa se nije moglo utvrdili da li je bilo nekih odbrambenih rana – rekao je izvor blizak istrazi.