Troje djece, blizance dječaka i djevojčicu u dobi od sedam godina te sina u dobi od četiri godine ugušio je noćas vlastiti otac u potkrovnom penthouseu na zagrebačkim Mlinovima, a nakon toga je pokušao izvršiti samoubistvo, ali je ostao živ.

Iako se prvobitno pojavila informacija da su tri osobe ubijene u pucnjavi, tek sada su poznati detalji stravičnog zločina.

Muškarac je preživio i odvezen je u bolnicu, a tijela troje beživotne djece, od kojih je najmlađi četverogodišnjak bio u spavaćoj sobi, a blizanci u dnevnom boravku, šokirao je i sve službene osobe koje su bile na mjestu ovog nezapamćenog zločina, piše Jutarnji list.

Ko je dojavio policiji da se nešto dogodilo u stanu vile s tri sprata i potkrovljem nije poznato, no policija, ali i Hitna pomoć brzo su došli na mjesto događaja.

U spavaćoj sobi zatekli su na krevetu mrtvo tijelo četverogodišnjaka, a blizance, dječaka i djevojčicu u dnevnom boravku u kojem su bile i njihove igračke kojima su se igrali prethodne večeri.

Novinari saznaju da su roditelji djece rastavljeni i djeca su najvjerojatnije vikend trebala provesti s ocem, koji ih je vlastitim rukama zadavio, a nakon tog sumanutog čina posegnuo je, čini se, za oružjem i pokušao presuditi sebi. U kakvom je stanju zasad nije poznato.

Policija je do ranih jutarnjih sati provodila uviđaj, a jutros su tijela troje djece prevezena na Zavod za sudsku medicinu i kirminalistiku gdje će se obdukcijom ustanoviti uzrok smrti.

Otac djece je, inače, iskusni finansijski konzultant koji je diplomirao na Univerzitetu Donau-Universität Krems i ima titulu magistra poslovne administracije (MBA), radio je u nekim vodećim austrijskim leasing kućama, ali i na rukovodećim pozicijama u nekoliko kompanija.

Da bi nešto strašno mogao napraviti najavio je u statusu na Facebooku objavljenom oko ponoći u kojem je napisao među ostalim “Zbogom svima…” te navodio kao motiv loše odnose svoje bivše supruge i njegove sadašnje partnerice.

Naveo je kako se u posjednjih godinu i pol pokušavao vratiti na posao, spominjao “braću iz masonske lože” koji mu nisu htjeli pomoći, osim dvojice najboljih prijatelja i dvojice braće koji su mu kaže pomogli koliko su mogli. Otac djece je, inače, iz Beča i ima vlastitu konsultantsku tvrtku.

Klix.ba