Ponekad se čine uzaludnim apeli nadležnih da pirotehniku smiju da koriste samo stručna lica, a ti apeli su veoma važni.

STRAVIČNA POVREDA POZNATOG FUDBALERA Zbog pirotehnike neizvjesno da li će ostati slijep (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)
FOTO: IAN MACNICOL/EPA

Poslednji primjer iz elitnog sporta to i dokazuje.

Jedan od najčuvenijih norveških fudbalera, Omar Elabdelui, možda ostane bez vida zbog nespretnog rukovanja vatrometom u novogodišnjoj noći.

Kako javlja turski TRT Sport, a 29-godišnji Elabdelui trenutno i nastupa u Turskoj – član je Galatasaraja, ovaj reprezentativac Norveške hitno je morao da bude prebačen u bolnicu iz pomenutog razloga.

Sama težina povreda nije poznata u ovom trenutku, ali je njegov klub saopštio da je “došlo do povreda oka” i to “tokom paljenja vatrometa” na ispraćaju 2020. godine.

Lokalni mediji strahuju da bi čuveni defanzivac mogao da ostane slijep.

Ovaj desni bek je jedno vreme bio i član Mančester sitija, ali tamo nije dobio pravu šansu, pa je prešao u Fejenord, a poslije nekoliko selidbi po Evropi, uključujući i nastupe za Olimpijakos i engleski Hal, od ove jeseni je član Galatasaraja. Igrao je 47 puta za reprezentaciju Norveške, uključujući i 116 minuta nedavnog nastupa protiv Srbije u sjajnom polufinalu baraža za EURO 2021.

Molimo sve kojima bi moglo da pozli od gledanja uznemirujućeg sadržaja, kao i maloljetne osobe, da ne otvaraju foto-snimak koji se nalazi na priloženom linku:

Imajući u vidu jezive povrede lica, fotografija povređenog Elabdeluija, ponavljamo, veoma je uznemirujuće prirode.

Srpskainfo