LAKTAŠI, 11. juna – Najbolja odbrana Srpske je znanje, a oni koji su najbolji su i nagrađeni. Studenti generacije dva javna univerziteta u dobijaju posao u republičkim institucijama.

Tim se nastavlja praksa uvedena dolasakom na premijersko mjesto Radovana Viškovića.

Najbolja među najboljima je Angelina Vukosav. Studentkinja je generacije Akademije likovnih umjetnosti Trebinje Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Kaže da je vrijedilo učiti i imati desetke u indeksu. Čeka je siguran posao.

– Naš trud konačno je urodio plodom i da svoje znanje koje smo stekli možemo da ostavimo ovdje u svojoj državi. Ovo je jako lijep gest, i voljela bih da se nastavi sa ovom praksom, kako bi i buduće generacije imale iste mogućnosti – rekla je Angelina Vukosav sa Akademije likovnih umjetnosti Trebinje, Univerziteta Istočno Sarajevo.

A da se jedan od najtežih fakulteta može završiti u roku i sa najboljim prosjekom dokazuje Đorđe Đukanović .Osnovne studije završio je na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, odsjek farmacija .Zaposlen je u okviru Centra za biomedicinska istraživanja.

Radovan Višković sa studentima (Foto: SRNA)

Radovan Višković sa studentima (Foto: SRNA)

– Nakon godinu dana dobio sam stalno zaposlenje. A ono što mi je jako drago je što sam od Fakulteta dobio podršku u daljem obrazovanju, što mi finansira doktorske studije na Medicinskom fakultetu u Banjaluci – izjavio je Đukanović.

Da je budućnost na mladima ,ne treba da bude samo floskula, poručio je premijer Radovan Višković.Vlada želi da ih zadrži u Srpskoj i da pokaže da vrijedi biti najbolji.

– Često se spočitava da ne možete dobiti posao bez članske karte. Ove mlade ljude niko danas nije pitao o političkoj nacionalnoj ni bilo kojoj drugoj pripadnosti, oni su ovdje samo zbog indeksa i ocjena u njemu – naglasio je Višković.

Republika Srpska i institucije biće uvijek uz mlade jer su oni njena budućnost!

RTRS