VANKUVER, 17. jula – Policija iz Vankuvera, u američkoj državi Vašington, pre nekoliko dana je dobila poziv u pomoć od čoveka koji je provalio u “eskejp rum”, prostoriju koja služi za igranje društvene igre u kojoj se za određeno vreme rešavaju zagonetke, kako bi potom iz njih moglo da se izađe.

Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Nesrećni 40-ogodišnjak Rej Voldro je provalio u prostoriju, koji se nalazi u jednom tržnom centru, ali nije znao da reši zagonetke pa nije mogao da se iz nje izbavi.

Vlasnici “eskejp ruma” su za lokalni list Kolambijen ispričali da je Voldro, u svojoj nemoći toliko pobesneo da u razlupao sobu, napravivši priličnu štetu.

On je prvo probio vrata koja su iz sobe vodila u tehničke prostorije trgovačkog centra, gde je pronašao ključ od “eskejp ruma”. Nakon što je otključao vrata koja su spajala tu i tehničku prostoriju, slučajno je pomerio ormane koji su pali, oštetili vrata i blokirali mu put.

Pošto nije uspeo da izađe istim putem kojim je ušao u prostoriju, u panici je pozvao policiju. U međuvremenu je, od besa demolirao prostoriju.

Prema priči lokalnog šerifa, policiju je zvao četiri puta. Pošto ih je dobio, ponovo je pokušao da pobegne. Ovaj put je bio uspešniji, ali ne i dovoljno brz.

Napolju, ispred tržnog centra ga je dočekala policija, koju sam prethodno uporno zvao, i koja ga je potom sprovela iza rešetaka.

Reju Voldrou je ovo treći put da biva uhvaćen u provali. A svaki put je, za svoje nedela, imao fantastična objašnjenja, pa je tako jednom izjavio da je odlučio da provali u radnju, jer hteo na miru da pojede sendvič.

 

B92