Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, u saradnji s policijom USK, provodi istragu o šumskoj krađi koja je evidentirana na lokalitetu Čelića kosa, udaljenom dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, gdje je u proteklom periodu posječeno oko 150 stabala hrasta.

U policiji navode kako su, nakon obavijesti koju su dobili o ovome slučaju, pokrenuli istragu i da su priveli lica koja su osumnjičena da su počinitelji sječe.

O svemu je obaviješteno i preduzeće “Unsko-sanske šume”, a od njihovih predstavnika smo saznali kako se radi o državnoj šumi.

Utvrđeno je kako je nezakonito posječeno oko 300 kubika drveta te da je pričinjena velika materijalna šteta koja se mjeri desetinama hiljada maraka.

Također, kako saznajemo, sličan događaj je prijavljen i na lokalitetu sela Skucani Vakuf, gdje se također radi o nezakonitoj sječi šume, a prema nezvaničnim informacijama posječeno je oko 200 kubika drveta. Nezakonita sječa šume na području općine Sanski Most dostigla je velike razmjere, a na udaru šumokradica su privatne i državne šume.

Nezavisne