LAKTAŠI, 26. januara – Republiku Srpsku i Federaciju BiH (FBiH) i sutra očekuje hladno vrijeme uz slabo provijavanje snijega i dnevnu temperaturu vazduha od minus pet do pet stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti umjereno do pretežno oblačno i hladno, na sjeverozapadu i jugu vedro, a na istoku i planinama oblačnije. Očekuje se i slabo provijavanje snijega, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od minus sedam do jedan, na planinama od minus 10 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana uglavnom će preovladavti promjenljivo do umjereno oblačno vrijeme, na jugu i sjeverozapadu sa sunačnim periodima, dok se u višim krajevima na istoku očekuje slabo provijavanje snijega, sa dnevnom temperaturom malo iznad nule.

Duvaće umjeren vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini jaka bura.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava djelimično vedro vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini se prije podne postepeno razvedrilo.

Čak minus 12 stepeni danas je u 13.00 časova izmjereno na Bjelašnici, na Čemernu je bilo minus pet, na Han Pijesku i u Kalinoviku minus četiri, a u Gacku, na Mrakovici i na Sokocu minus dva.

Temperatura u ostalim mjestima: Nevesinje minus jedan, Livno i Sarajevo nula, Mrkonjić Grad, Bugojno i Tuzla jedan, Foča, Ribnik, Rudo, Šipovo, Višegrad, Bihać, Gradačac i Jajce dva, Prijedor, Doboj, Zvornik i Sanski Most tri, Bileća, Srbac, Banjaluka, Bijeljina i Zenica četiri, Trebinje, Široki Brijeg i Stolac šest, Mostar sedam, Grude osam i Neum devet stepeni Celzijusovih.