U Banjaluci je danas izmjerena zvanična temperatura od visokih 39 stepeni, što je za stepen niže nego juče.

SUTRA KRAJ TOPLOTNOG TALASA Banjaluka se "zapalila" na plus 39 stepeni  (FOTO)
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

To je već četvrti dan zaredom da je najveći grad Srpske među najtoplijima u regionu, odmah poslije Mostara.

– Ovakve vrućine se odavno ne pamte, boravak u gradu je postao nesnošljiv tokom dana. Pokušavamo da se zaštitimo od visokih temperatura koliko možemo, ali poslovne i privatne obaveze ne mogu čekati noć. Koliko god volimo ljeto radujemo se najavljenom osvježenju – rekla je Banjalučanka Ana.

Dočaravajući stanje svjesti zbog vrućine, jedna Banjalučanka je na Tviteru objavila fotografiju čovjeka koji je skroz zagnjurio glavu u fontanu u parku “Petar Kočić”.

Nije poznato da li se ovo desilo danas, ali je postupak “razumljiv”.

Žuti meteoalarm

Osvježenje se očekuje sutra sa značajnim padom temperature koja će u Banjaluci bti maksimalno do 22 stepena, a meteorolozi su izdali žuto upozorenje zbog grmljavine i to za regije Banjaluka, Višegrad, Foča, Sarajevo, Livno i Tuzla.

Na visoku temperaturu vazduha žuto upozorenje je izdato za mostarsku i trebinjsku regiju. Očekuje se temperatura od 33 – 34 stepena Celzijusa.

Kako je navedeno na stranici Meteoalarma, posebno upozorenje ne zahtijeva područje dolinama Une, Sane, Save, preko Posavine do Semberije i bihaćka regija.

Žuto upozorenje ukazuje na potencijalno opasno vrijeme, da prognozirane vremenske prilike nisu neuobičajene, ali da treba biti na oprezu. Meteorolozi su za sutra najavili pad temperature vazduha i pljuskove sa grmljavinom, uglavnom od sredine dana.

U jutarnjim časovima kiša je moguća na području Krajine i na sjeveru.

Srpskainfo