LAKTAŠI.5.marta- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti oblačno i malo svježije vrijeme, uz slabu kišu u većini predjela.
Ujutro pretežno oblačno, uz slabu kišu uglavnom na jugu i zapadu, dok se na višim planinama na zapadu očekuje susnježica i snijeg.

Tokom dana biće malo svježije i vjetrovito vrijeme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 17142458_1463431940355865_225772934_o

Na sjeveru i zapadu očekuju se pljuskovi, a krajem dana padavine slabe i u većini predjela će biti suvo. U noći ka utorku padavine ponovo jačaju na jugu i zapadu.

Dnevna temperatura vazduha od devet do 13, u višim predjelima do pet stepeni Celzijusovih.

U utorak, 7. marta, biće oblačno vrijeme sa kišom, a u planinama sa snijegom i još svježije.

Dnevna temperatura vazduha biće od pet do 12, u višim predjelima do tri stepena Celzijusovih.

U srijedu, 8. marta, biće pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u planinama sa snijegom.

Padavine se očekuju uglavnom tokom jutra i prijepodneva, a popodne padavina može biti samo na istoku, a u ostalim krajevima suvo uz promjenljivu blačnost i sunčane intervale.

Dnevna temperatura vazduha od četiri do devet, na jugu Hercegovine do 12 stepeni Celzijusovih, a u planinama stepen-dva iznad nule.

U četvrtak, 9. marta, ujutro će biti oblačno i hladnije uz vrlo slabe padavine. Tokom dana biće pretežno suvo uz razvedravanje od juga i zapadu gde će popodne biti sve više sunčanih perioda.

Dnevna temperatura vazduha od šest na istoku do 12 na zapadu, a na jugu do 15, u višim predjelima od dva stepena Celzijusova.

U BiH danas je oblačno sa kišom na jugu i zapadu, a u ostalim predjelima pretežno suvo.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Čemerno četiri, Mrakovica pet, Gacko, Kalinovik, Krupa na Uni i Nevesinje sedam, Mrkonjić Grad osam, Čelinac, Novi Grad, Prijedor i Šipovo devet, Kneževo, Srbac Banjaluka, Han Pijesak i Manjača 10, Sokolac, Ribnik i Bileća 11, Kotor Varoš, Foča, Čajniče i Trebinje 12, Istočno Sarajevo 13, Srebrenica i Doboj 15, Višegrad, Zvornik i Rudo 16, a Bijeljina 19 stepeni Celzijusovih.

/SRNA/