Nemanja (25) i Milena Šobić (24) stali su pred matičara u Šapcu uprkos pandemiji korona virusa, i praksi da se vjenčanja koja su zakazana za ovo proljeće mahom otkazuju. Nije bilo svatova, ručka, muzike, plesa, ali je bez obzira na to ovo bilo vjenčanje za pamćenje.

Capture1-4

Kao i u Markesovom djelu “Ljubav u doba kolere”, prava ljubav se strpljivo čeka, a situacija je, izgleda, slična i u ljubavi u doba korone, piše Blic.

Matične službe u svim opštinama su, naime, dobile uputstva o otkazivanju ili odlaganju vjenčanja, ali u pojedinim mjestima mladenci ne odustaju, a među njima su bili i Nemanja i Milica.

Covid-19 im je poremetio planove, pa su umjesto 26. aprila, za kada je bila zakazana svadba, sudbonosno da izgovorili pod maskama, samo u prisustvu kumova i matičarke.

Ne žale mnogo što je društvo bilo skromno i bez veselja jer, kako kažu, biće vremena da se sve nadoknadi.

– Mi smo se pripremali uveliko za svadbu, ali bukvalno mjesec i nešto dana pred zakazani datum vjenčanja uveli su vanredno stanje. Nismo imali izbora nego da svadbu odložimo, a vjenčanje obavimo u ovim uslovima. Matičarka nam je rekla da ćemo imati šta da pamtimo i prepričavamo cijelog života – priča srećni mladoženja Nemanja Šobić.

I smiješno i veselo

Za ovu priliku svi su imali zaštitne maske, a ceremonija vjenčanja obavljena je uglavnom uz poštovanje socijalne distance. Mladenci su, nakon zvaničnog potpisivanja, jedno drugom su čestitali, a zabilježen je i jedinstven trenutak prvog bračnog poljupca sa maskama.

 

Srpskainfo