BANJALUKA – Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i predsjednik Fondacije “Djeca nam se rađala”, kao i prethodne dvije godine, odrekao se svog poslaničkog dodatka i finansijska sredstva darivao bebama rođenim u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Republike Srpske na njegov rođendan, 4. oktobra.

“Tako će djeca rođena ovog datuma, u narednih 12 mjeseci dobijati po 100 KM. Na ovaj dan 2021. godine u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Republike Srpske rođeno je osam beba”, navedeno je u saopštenju IKC RS.

Uručujući donaciju jednoj od porodilja Đajić je rekao da se na ovaj korak odlučio da stimuliše rađanje u Republici Srpskoj.

Aleksandra Tadić iz Banjaluke, rodila je treće dijete i zahvalila se Đajiću na ovom gestu.

Podsjetimo, Đajić se i prošle godine, povodom svog rođendana, odrekao poslaničkog dodatka u korist devet beba rodjenih 4. oktobra.

“On je apelovao na sve nosioce javnih fukcija da učine isto, što bi, kako je naglasio, bio dokaz da nam je stalo da imamo više rođenih beba i da će on dok je narodni poslanik, svoj honorar davati za dobrobit zajednice”, zaključuje se u saopštenju UKC RS.

Nezavisne