BANJALUKA, 29. aprila – Banjalučanin, čiji je identitet poznat redakciji Srpskainfo, žrtva je katastrofalnog propusta nadležnih službi i policije i do detalja je otkrio šta se dešavalo kritičnog dana, kada je potpuno zdrav greškom smješten u karantin u kojem su osobe zaražene korona virusom.

Smatra da je prvi propust u lancu napravio policajac, koji je grupu s graničnog prelaza Gradiška dovezao do Studentskog centra “Nikola Tesla”, umjesto u Srednjoškolski dom, i rekao im da uđu unutra.

– Iz Gradiške smo krenuli u koloni od 20-ak auta. Neki su otišli za Federaciju BiH, neki za druge gradove. Ostala su samo dva auta za Banjaluku. Ispred nas je sve vrijeme išao policajac na motoru – prisjetio se Banjalučanin.

Nakon ulaska u Banjaluku policajac na motoru je skrenuo za Studentski centar “Nikola Tesla”.

– Policajac nam je rekao da parkiramo vozila i uđemo unutra – ispričao je Banjalučanin.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Studentski dom “Nikola Tesla”

Ogorčeni Banjalučani i po ulasku u karantin sa zaraženim pacijentima i medicinskim radnicima, koje su vidjeli, uzaludno su govorili da su zdravi i da ne smiju biti u SC “Nikola Tesla”.

– Kad smo ušli rekli smo medicinskim radnicima da nismo zaraženi. Pitali smo ih šta tražimo uopšte u studentskom domu, na šta smo dobili odgovor da su u SC “Nikola Tesla” svi pozitivni, ali da nemaju simptome – istakao je sagovornik Srpskainfo.

Medicinski radnici u SC “Nikola Tesla” Banjalučanima su potom rekli da će ih smjestiti na treći sprat, jer tamo, navodno, nema nikoga.

– Stavićemo vas na treći sprat, tamo nema nikoga, bićete sami u sobi. Ne izlazite iz njih – prenosi ovaj Banjalučanin njihove riječi.

Međutim, na putu do soba petoro Banjalučana je ipak srelo jednu osobu zaraženu virusom korona, i to u hodniku.

– Pet minuta kasnije došli su po nas i rekli nam da siđemo da nas doktori pregledaju. Dok smo čekali doktore došla je policija i šef Civilne zaštite. Rekli su nam da je u pitanju greška i da će nas prebaciti u Centar “Zaštiti me”, jer više ne smijemo ni u Srednjoškolski dom, jer smo sada potencijalno zaraženi – ispričao je Banjalučanin dodavši da će zbog svega kroz šta je prošao, a zajedno s ostalim kolegama, tužiti institucije.

U vrijeme dok su smještali petoro potpuno zdravih Banjalučana, koji su došli u pratnji sa prelaza Gradiška u SC “Nikola Tesla”, u ovom studentskom domu već je satima boravio i šesti Banjalučanin, koji je došao sa prelaza u Šamcu.

Sve su nakon uočene greške prebacili kasnije u Centar “Zaštiti me”.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Centar “Zaštiti me”

Srpskainfo je ekskluzivno pisala o katastrofalnom propustu policije i nadležnih službi, koji su potpuno zdrave ljude smjestili u karantin u kojem se nalaze osobe zaražene virusom korona, umjesto u Srednjoškolski dom, gdje idu osobe koje su stigle iz inostranstva.

Iz Policijske uprave Banjaluka su tek nakon objavljivanja svih detalja u ovom slučaju saopštili da će pokrenuti unutrašnje postupke i utvrditi odgovornost policajaca koji su dovezli građane u SC “Nikola Tesla”.

Niti jedna druga institucija u Republici Srpskoj, izuzev Policijske uprave Banjaluka, za sada nije preuzela svoj dio odgovornosti za nezapamćen propust.

 

 

1 KOMENTAR

  1. Sve su to bande treba im suditi svima zdravi ljudi moraju ici u karantin i plus sto lazu znase koliko je oboli a oni jos vise dodaju samo tuzite uz vas smo

Comments are closed.