LAKTAŠI, 20. jula – U subotu, 21. jula sa početkom u 18.00 časova na stadionu FK “Laktaši”, u okviru manifestacije “Laktaško ljeto 2018”, održaće se 52. tradicionalna fudbalska utakmica “Mršavi-Debeli”. Ova nesvakidašnja, najstarija laktaška manifestacija je zabavnog karaktera i svake godine okupi veliki broj posjetilaca. Revijalna utakmica “Mršavi-Debeli” je pored fudbalskog meča između najdebljih i najmršavijih ljudi ovog kraja poznata po brojnim humorističnim anegdotama koji prate cijeli događaj.

reg-mrsavi_620x0

Pred nama je fudbalski derbi, koji je po svojim karakteristikama, jedinstven. Fudbalski derbi koji postoji više od 50 godina, a ekipe učesnice čine, s jedne strane ekipa “debelih”, a s druge “mršavi”, obe sastavljene od mještana Laktaša. Mjesto u timu se prenosi “s koljena na koljeno”, a kilaža diktira za koji tim će se igrati.

debeli mrsavi

Po tradiciji, obe ekipe  na teren dolaze  zaprežnim kolima. U pređašnjim utakmicama, kola “mršavih” su vukla dva konja, dok je zapregu “debelih”, zbog težine od više od jedne tone, vukao traktor! Vjerovatno će i ove godine biti ista situacija.

DEBELI MRSAVI1

Da bi sudija označio da utakmica može početi, obavezno je da se ispoštuju i neke norme, a za ovakav događaj, najbitnije je – vaganje. Iz tog razloga, vaga je spremna, a publika očekuje fer i transparentno vaganje.

MRSAVI

 

Fotografije koje smo pronašli čuvaju uspomene na sve fudbalske majstore, godinama unazad.

download