KRAJEM prošlog meseca, inače brojna porodica, pravoslavnog sveštenika eparhije Dabrobosanske jereja Marka Maleša obogaćena je sa novim članovima, njegova supruga Stana na svet im je donela – trojke.

rs-trojke (1)_620x0

Tako sada dom Maleša krasi šestoro dece, Dušan ima 12, Stefan deset, Milica dve, a nepun mesec dana sada imaju Marija, Dušica i Nikola.

Njihovoj sreći nema kraja, a prema pisanju lokalnog portala Zenit.ba, Dušan, Stefan i Milica iz ruku ne ispuštaju najmlađe članove porodice. Stariji sinovi uz majku bebama drže flašicu sa hranom, jer treba zajedno da jedu.

– U našim porodicama je uobičajeno da su brojne, tako da to nije novina za nas. Nadamo se da ćemo ih izvesti na pravi put da će postati dobri ljudi, da budu bolji od nas i to je naša misija – kaže jerej Maleš.

Na prinovama Stani i Marku je među prvima čestitao srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik, a lično je porodicu sa darovima posetio i muftija zenički Mevludin Dizdarević.

Pročitajte još – Vojni sveštenik dostojan Medalje zasluga za narod

– Zajedno smo u Odboru za međureligijsku saradnju i imamo odlične odnose i saradnju. Što se dece tiče i njihove budućnosti, ne razmišljamo o tome da za svih šestoro treba da im obezbedimo i napravimo kuće, ali ćemo se potruditi da ih usmerimo u dobrom pravcu u životu, damo obrazovanje i oni će se ne sumnjamo snaći – rekao je brižni otac, koji takođe pomaže supruzi u prvim danima nakon poroda.

Jerej Marko Maleš Foto “Fejsbuk”

Starešina Hrama Rođenja Presvete Bogorodice je zemljak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odnosno poreklom je iz Bugojna, a poslednjih nekoliko godina je na službi u susednoj Zenici.

NAJBROJNIJA PORODICA

PRINOVE u porodici zeničkog pravoslavnog sveštenika imaju simboliku, jer su Maleši trenutno najbrojnija srpska porodica u regiji, pa i širem okruženju tog dela Federacije BiH.

Naime, od predratnih nekadašnjih 22.000 Srba u Zenici, sada ih ima jedva hiljadu. Ostali su se usled ratnih zbivanja raselili u Doboj, Bijeljinu i druge gradove RS i Srbiju, zemlje zapadne Evrope i preko okeana.

 

Novosti.rs