LAKTAŠI, 06. decembra – Sveštenik ruske pravoslavne crkve koji je godinama seksualno zlostavljao dječake mlađe od 14 godina, osuđen je na 17 godina zatovra.

pop-22

Jeromonah Meletije, čije je pravo ime Andrej Tkančenko, koji je bio zaposlen kao direktor u Pravoslavnoj gimnaziji u Jakutiji od 2010. godine optužen je i osuđen za čak 46 slučajeva silovanja djece mlađe od 14 godina, dok je još sigurno 90 djece maltretirao.

Kako se navodi, on se prvi put sa ovakvim optužbama suočio još prošle godine, kada je suočen sa dva slučaja silovanja. Međutim, tada je tek počelo da se odmotava klupko oko monstruoznog sveštenika pedofila, piše Blic.

 

Njemu je na suđenju izrečena kazna od 17 godina zatvora, kao i da mora da plati 400 hiljada rubalja kaznu, ali i da obavezno odlazi na liječenje kod psihijatra.

Sveštenika pedofila pored kazne koju je dobio pred sudom, očekuju i sankcije od strane Ruske pravoslavne crkve koja razmatra mogućnost oduzimanja čina popa Tkančevkova. Pored javne osude njegovih nedjela, oni su poručili da se mole za žrtve i njihove porodice, kao i to da će oni dobiti svu potrebnu njegu.

(Blic)