LAKTAŠI, 01. novembra – Crnogorska policija uhapsila je tridesetdvogodišnjeg Trebinjca čiji su inicjali V.K. jer je vozio sa 3,52 promila alkohola u krvi.
“Kontrolu su izvršili službenici saobraćajne policije na putu Nikšić-Podgorica, u mjestu Bogetići”, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.
alkohol
O slučaju je obaviješten dežurni sudija Suda za prekršaje u Nikšiću, koji je naredio da V.K. bude priveden.

Kao repliku na objavljenu vijest, koju prenosi Srna, dodajemo stručno mišljenje psihologa, u kojem se detaljno opisuje stanje u kom se nalazi osoba koja u krvi ima  2,5-3,5 promila alkohola:

“Pri koncentraciji alkohola u krvi od 2,5-3,5 promila dolazi do sve češćeg i dužeg prekida svesti, dolazi do nemogućnosti toka misli i bitno oslabljenog zapažanja, koncentracije i pažnje. Percepcija svih zapažanja se povremeno u potpunosti gubi, javlja se često mučnina i povraćanje, zatim duboki san, a kod nepriviknutih na alkohol dolazi i do kome. Javlja se psihomotorna i muskulomotorna uzetost. Ataksija je u toj meri izražena da pri hodu nastaje nestabilnost, teturanje i posrtanje. Skoro redovno vide se duple slike predmeta a i skoro redovno postoji neraspoznavanje boja i znakova. Zvuk i zvučni signali se ili ne čuju ili se pogrešno shvataju. Čulne funkcije su toliko oslabljene da se odvijaju tako usporeno kao u snu.”

Sudeći po svemu, Trebinjac s početka priče, pravi je fenomen.