FOTO: NILOLA VURUNA/IGOKEA/ABA LIGA

Košarkaši Igokee poraženi od Cedevita Olimpije rezultatom 101: 83 nakon 20 minuta utakmice šestog kola ABA lige koja se igra u Laktašima.

Utakmica je otvorena sa velikim brojem grešaka, i malim brojem poena pa je poslije gotovo četiri minuta na semaforu stajkalo 6:5 za Cedevita Olimpiju. Povela je Olimpija sa 8:5 koševima Edžima.  Starks je smanjio minus jedan, a onda je Kin pogodio trojku uz faul, pa dodao slobodno bacanje za 12:7. Vodlila je Olimpija i sa 17:14, a onda je Ilić trojkom izjednačio na 17:17. Serija Igokee nastavljena je do 7:0 za vođstvo 21:17. Pulen je uzvratio trojkom, a prednost Igokee u ovim trenucima održava Dešoun sa slobodnih bacanja. Dodao je i Robinson dva poena pa su Aleksandrovčani na kraju prve četvrtine imali pet poena viška (25:20).

Ono što je karakteristično za prvi period jeste da je Igokea imala čak sedam ofanzivnih skokova, ukupno 10 nasuprot dva Cedevita Olimpije.

Postepeno je Cedevita Olimpija u drugoj četvrtini topila prednost domaćeg tima, a koševima Pulena na 6,11 minuta do poluvremena došla je do izjednačenja (34:34). Igokea je napravila nekoliko grešaka u napadu, a onda Murić pogađa jedno bacanje za novu prednsot tima iz Slovenije. Na sreću Aleksandrovčana, nastavio je da ih služi ofanzivni skok i u drugoj četvrtini, pa se Olimpija nije odvojila. Vodio je tim iz Slovenije 39:36, a onda je Robinson pogodio dva poena, a Dešoun je faulira međutim, nije iskoristio nijedno bacanje. Pulen na drugoj strani ubacuje trojku, a Robinson pogađa dva poena i bacanje za Igokeu pa je rezultat na tri minuta do poluvremena bio 42:41 za goste, a u poslednja dva, nakon trojke Jošila sa nerješenim rezultatom (44:44). Kin kod Olimpije i Jošilo kod i god Igokee dva puta su “razmijenili” trojke međutim, veliki broj grešaka domaći iskoristio je tim iz Ljubljane pa je na odmor otišao sa prednošću od pet poena.

Treća dionica za Igokeu je bila izuzetno loša, Starks ju je otvorio Trojkom (53:51), a onda je ubrzo uslijedila serija od 15:1 za Cedevita Olimpiju. Prvo su se Slovenci popeli na plus 10 poena na 3,44 do poslednje dionice, a ovu prednost su do odlučujućih deset minuta povečali na dvadeset poena viška (81:61).

U trećoj dionici igokea je imala izuzetno loš šut za razliku od gostujućeg tima koji je u ovom elem,entu bio odličan, a prednjačili su Blažič i Pulen.

sa 8:0 gosti su otvorili poslednju četvrtinu došli do najubjedljivije prednosti, plus 28 poena, pa je pitanje pobjednika već tada bilo rješeno. Imala je Igokea jedan bljesak u završnici, tačnije na polovini poslednje četvrtine, međutim, ogromna je prednost olimpije bila da bi se priredio bilo kakav preokret.

Najefikasniji u Igokei bio je Marko Jošilo sa 16 poena, Teo Voler je dodao koš manje. Cedevita Olimpiju je predvodio Edžim sa 22 poena, 19 je dodao Pulen.

Srpskainfo