TESLIĆ, 14. marta – Petorica mladića u Tesliću uhapšena su zbog sumnje da su u utorak u tom gradu pretukli maloljetnika (17), vozili ga u gepeku i zatim ubacili u kontejner za smeće.

TUČA-DJECA

Prema saznanjima Srpskainfo, motiv sukoba je to što je maloljetnik navodno išarao grafit Fudbalskog kluba Crvena zvezda u tom gradu.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da su uhapšeni Saša B, Rastko D, Petar A, Stevo L. i Đorđe V, svi iz Teslića.

Naš sagovornik je ispričao da je sve počelo kada je jedan maloljetnik prije par dana nacrtao grb FK Partizana preko grafita FK Crvena zvezda.

– Ova grupa mladića su navijači Crvene zvezde i saznali su da je upravo ovaj 17-ogodišnjak išarao njihov grafit. Oni su ga u utorak uveče sreli u gradu i tada počinje prava tortura nad ovim mladićem – pojašnjava naš izvor.

Kaže da su mu ti mladići odmah prišli, prvo ga verbalno napali i onda krenuli da ga udaraju.

– Poslije nekoliko trenutaka strpali su ga u prtljažnik jednog vozila i odvezali na jednu lokaciju u Tesliću. Tu su se zaustavili, izvadili ga iz vozila i prebacili u gepek drugog auta. Opet su ga jedno vrijeme tako vozali, da bi se po drugi put zaustavili – istakao je izvor Srpskainfo.

Dodaje da su ga zatim izvukli iz prtljažnika i nastavili udarati po cijelom tijelu.

– Zatim su 17-ogodišnjaka ubacili u kontejner koji je bio u blizini i nisu mu dali da izađe dok ga nisu fotografisali telefonom – istakao je naš sagovornik.

 

Nakon što je policiji prijavljen slučaj oni su odmah reagovali i ubrzo su ovi nasilnici pronađeni i uhapšeni.

– Nakon dokumentovanja predmeta, Okružnom tužilaštvu će protiv uhapšenih biti dostavljen izvještaj zbog krivičnih djela “protivpravno lišenje slobode” i “nanošenje tjelesnih povreda” – rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Mještani Teslića sa kojima smo razgovarali kažu da su ogorčeni na ponašanje ovih mladića.

– Pa zar zbog toga trebaju da se tuku i maltretiraju između sebe. Treba ih policija sve dobro kazniti, da to više nikada ne ponove – ispričao je jedan od mještana.

Ovaj slučaj podsjetio je na monstruozno zlostavljenje mladića Bogdana Rakića, a napadači na njega su osuđeni.

Raniji slučajevi

Prije petnaestak dana desio se još jedan incident u Tesliću u kojem su učestvovali maloljetnici. Tada su se dva učenika dogovorila da se potuku, jer su obojica zaljubljena u istu djevojku.

Desetak dana prije toga maloljetni srednjoškolac prijavio je policiji vršnjaka zbog fizičkog zlostavljanja, a krajem januara dvojica učenika osmog razreda Osnovne škole povrijeđena su u tuči u školskoj učionici u Tesliću.

 

Srpskainfo