LAKTAŠI, 26. jula – Jessica (30) iz Orange Countyja je odlučila da će u ovoj godini nekome spasiti život. Istovremeno, David Nachere (30) iz San Francisca gubio je nadu u oporavak, ali ona mu ju je vratila.

bubreg

Novogodišnja odluka Jessice Morris (30) iz Kalifornije spasila je život njezinom vršnjaku nakon što mu je donirala bubreg pronašavši njegov oglas na Craigslistu, piše CBS.  Dvoje potpunih stranaca sada je povezano za cijeli život.

Jessica je nakon dočeka 2018. godine odlučila da će u ovoj godini nekome spasiti život. Istovremeno, David Nachere iz San Francisca gubio je nadu u opravak nakon šest i pol godina borbe s uznapredovalom bolesti zbog koje su mu otkazivali bubrezi. Oglas na internetu objavio iz očaja Iako su mu liječnici tražili donora, nisu ga uspjeli pronaći, pa je David u očajničkom pokušaju da živi odlučio potragu za bubregom preseliti na internet. Na stranici Craigslist objavio je kako traga za donorom, s malo nade da bi mu netko nepoznat htio pomoći. Na njegovu sreću, Jessica je pretraživala istu stranicu kako bi ispunila svoju odluku pa mu se javila.

– Lako je reći da ćete nešto učiniti, ali treba to zaista i napraviti. Naišla sam na Davidov oglas i direktno mu se javila. Vjerojatno mu je isprva to bilo jako čudno, bio je jako skeptičan i zaista se moglo osjetiti koliko sumnja u moju ponudu – kazala je Jessica.  Prošao 27 operacija David problem s bubrezima ima još od rođenja, a prvi put su mu otkazali kada je imao samo tri mjeseca. Tijekom života prošao je 27 operacija, a kada je otkriveno da mu otkazuje i drugi bubreg, dijagnosticirana mu je i Chronova bolest. Na oglas na Craigslistu javili su mu se i drugi ljudi koji su za bubreg tražili basnoslovne svote ili su nudili pomoć kako bi im zauzvrat pomogao pri useljavanju u SAD.

– Na Jessicin e-mail bio sam 100 posto skeptičan. Odmah sam pretpostavio da je riječ o prevari. Kako smo se nastavili dopisivati, shvatio sam da zaista misli ozbiljno – rekao je David.

Našli su se i odmah ‘kliknuli’, a potvrđeno je i da Jessicin bubreg odgovara za transplantaciju. Nakon dvomjesečnih priprema i brojnih pretraga oboje su operirani prije nekoliko dana. Iako postoje rizici od ozbiljnih komplikacija, oboje su optimistični. – Sigurno ćemo biti prijatelji do kraja života. Sada u sebi nosi dio mene i nema izbora – našalila se Jessica.

 

24sata.hr