LAKTAŠI, 20. jula – Budite u toku i pratite dešavanja u okviru manifestacije “Laktaško ljeto 2017”. 51. tradicionalna fudbalska utakmica “Mršavi-Debeli”, XV “Streetball” Laktaši, Međunarodni moto susreti “Motorijada” i tradicionalna “Štraparijada”.

U petak, 21. jula sa početkom u 18.00 časova na stadionu FK “Laktaši”, u okviru manifestacije “Laktaško ljeto 2017”, održaće se 51. tradicionalna fudbalska utakmica “Mršavi-Debeli”. Ova nesvakidašnja, najstarija laktaška manifestacija je zabavnog karaktera i svake godine okupi veliki broj posjetilaca. Revijalna utakmica “Mršavi-Debeli” je pored fudbalskog meča između najdebljih i najmršavijih ljudi ovog kraja poznata po brojnim humorističnim anegdotama koji prate cijeli događaj. Ulaznica 2,00 KM.

Debeli mrsavi

 

XV  “Streetball” Turnir Laktaši ove godine održava se na centralnom Trgu u Laktašima u periodu od 21. do 25. jula. Turnir je jedan od najposjećenijih i najorganizovanijih turnira u Republici Srpskoj na kojem je prethodnih godina učestvovalo u prosjeku oko 50 ekipa u nekoliko kategorija. Ekipe se mogu takmičiti u dvije kategorije: Juniorima i Seniorima. Nagradni fond za ovu manifestaciju je 3 000,00 KM.
Sportsko-humanitarni projekat „Trojka iz bloka“ u svojoj šestoj sezoni po prvi put stiže u Laktaše! U petak, 21. jula od 19:00 časova na trgu u Laktašima građani će šutirati trojke za pomoć socijalno ugroženim porodicama sa četvero i više djece koje žive na prostoru Republike Srpske. Kotizacija za učešće na turniru iznosi 5 KM, a sav prihod biće namjenjen za pomoć porodicama.

 

8. Moto susreti „Motorijada”, održaće se u periodu od 21. do 23. jula 2017. godine. Organizator i domaćin ove manifestacije je moto klub „Škorpion“. U okviru programa ove već tradicionalne manifestacije, pored same revije motora, posjetioci mogu uživati i u različitim sportsko zabavnim i veoma atraktivnim sadržajima. Za sve goste, učesnike u programu motorijade i brojne posjetioce, i ove godine organizovan je interesantan noćni program i druženje uz koncerte i muziku poznatih rok grupa iz zemlje i okruženja. Ulaz na koncerte je besplatan.
I veče (petak) – „DPO”, „Lady Di”, – Kamp MK „Škorpion” Miloševci, 20:00 časova
II veče (subota) – „Psihomodo pop”,”Pik tref razbojnik”, „Hangover” – Kamp MK „Škorpion” Miloševci, 20:00 časova

 

Štraparijada je tradicionalna manifestacija koja se svake godine održava u okviru „Laktaškog ljeta“. Ove godine održaće se u nedelju  23. jula u Drugovićima sa početkom u 10:00 časova.Organizator ove manifestacije je Konjičko društvo “Đambas” Drugovići. Manifestacija svake godine okupi nekoliko hiljada posjetilaca koji gledaju takmičenje konja u povlačenju balvana. Štraparijada ove godine ima Međunarodni karakter s obzirom da učešće uzimaju takmičari iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH. Ove godine zabavu će upotpuniti poznata estradna zvijezda Vera Matović.

 

/TOOL/