LAKTAŠI, 5. septembra – Šef stručnog štaba Laktaša Miljan Bajić prezadovoljan je poslije pobjede svojih izabranika na gostovanju u Novom Gradu (1:0) i istakao je da je treća utakmica na strani ove sezone bila baš srećna.

Laktašani su do iznenađujućeg trijumfa na “Mlakvama” došli pogotkom Ognjena Škorića u 69. minutu. Domaćinu nije pomoglo što je glavni arbitar Velimir Drinić iz Modriče drugo poluvrijeme produžio za osam minuta, a to je onda kasnije naraslo na skoro cijelih 10.

– Ovo je bilo naše treće gostovanje u sezoni, a u prva dva u Prijedoru i etno-selu “Stanišići” ostali smo kratkih rukava iako smo oba puta vodili sa 1:0. Sada nam se konačno posrećilo i mislim da smo tu sreću i zaslužili – naglasio je Bajić.

Nekoliko dana prije susreta direktor Laktaša Igor Radeljić je istakao da nisu tačne priče da se pobjednik na “Mlakvama” unaprijed zna i dodao da njegova ekipa u svaki susret ulazi sa željom da osvoji bodove.

– I prošle godine dok smo bili drugoligaši bilo je svakakvih govorkanja, ali se nismo nikom sklanjali i superiorno smo stigli do prvog mjesta. Sada nam ambicije nisu tako visoke, ali je sigurno da se opet nećemo nikom sklanjati. Ko želi da nas pobijedi moraće svojski da se namuči – nastavio je Bajić.

Pohvalio je svoje izabranike koji su bili na visini zadatka.

– Imala je Sloboda više od igre i nekoliko zrelih prilika, ali su moji momci izdržali sve pritiske. Naš odbrambeni bedem je izdržao, a kontra u 69. minutu je urodila plodom i tako smo stigli do vrijedne pobjede – dodao je Bajić.

***

SLOBODA (NG) 0 (0)

LAKTAŠI           1 (0)

Strijelac: 0:1 Škorić u 69. minutu.

Stadion: “Mlakve” u Novom Gradu.

Gledalaca: 500.

Sudija: Velimir Drinić (Modriča) 6.

Žuti kartoni: trener Vojvodić, Dodig (Sloboda, Novi Grad), Babić, Petković, Bosančić, trener Bajić, Škorić, Đ. Vuković (Laktaši).

Igrač utakmice: Ognjen Škorić (Laktaši) 7,5.

SLOBODA (NOVI GRAD): Todorović 6, Vejnović 6, Dodig 6, Abrego 6,5, Samardžić 6 (od 70. minuta Tiro -), Krepaldi 6,5, Račić 6 (od 72. minuta Smajić -), Kesić 6, Fontemaći 6,5, Saletović 6, Alić 6. Trener: Darko Vojvodić.

LAKTAŠI: Đ. Vuković 7, Milić  7 (od 75. minuta Komljenović -), Ostojić 7, Marković 7 (od 86. minuta Zelenika -), Petković 7 (od 58. minuta Radetić 7), Škorić 7,5, Bosančić 7 (od 66. minuta Keleman -), Runić 7, Dojčinović 7, Babić 7 (od 66.  minuta Milojević -), D. Vuković 7. Trener: Miljan Bajić.