Papirni ubrusi veoma su korisni u kuhinji, međutim, ne bi trebalo da ih upotrebljavate baš svaki put.

Papirni ubrusi su popularni proizvodi koji se nalaze u skoro svakoj kuhinji i domaćice ih koriste za čišćenje gotovo svih površina. Međutim, postoje predmeti koje nikako ne bi trebalo da brišete ubrusom, jer neke stvari čak možete da oštetite i to trajno.

Evo šta nikako ne bi trebalo da čistite papirnim ubrusom:

1. Naočare

Ako brišete naočare papirnim ubrusom možete izgrebati i oštetiti zaštitni sloj stakla. Za njihovo čišćenje su potrebne posebne, mekše krpe budući da su stakla prekrivena posebnim filmom. Ako ih redovno budete čistili ubrusom, poslije nekog vremena ćete vidjeti i ogrebotine.

2. Drveni nameštaj

I prašina i papirni ubrusi imaju abrazivna svojstva što znači da brisanje prašine papirnim ubrusom s drvenog nameštaja može da ostavi površinske ogrebotine. Dakle, oni su pregrubi za takve osjetljive površine koje je najbolje čistiti mekom krpom navlaženom sredstvom za čišćenje drvenih površina.

3. Električni uređaji

Grublja tekstura papirnih ubrusa može da ošteti i električne uređaje, naročito staklene površine poput ekrana. Ne brišite ubrusima ekrane televizora, kompjutera, mikrotalasne pećnice i rerne. Ove uređaje najbolje je da brišete krpom od mikrofibera ili vlažnim antibakterijskim maramicama.

Nezavisne