LAKTAŠI, 30. avgusta – Ribolovačko društvo “Vrbas” iz Laktaša organizovalo je školu ribolova za mališane uzrasta do 14 godina.
Ribolov - Foto: RTRS

RibolovFoto: RTRS

Mali polaznici škole ribolova, njih 45, danas su dobili i diplome. Školu ribolova podržala je i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Mali poletarci danas su i zvanično postali ribolovci. Nakon tri dana obuke zaslužno su dobili i diplome.

Kako kažu, osim ribolovnih vještina, upoznali su i dosta novih drugara.

U protekla tri dana na jezeru su mališani, osim ribolovačkih vještina, učili i kako sačuvati prirodu i brinuti se o rijekama.

– Ovo je lijepo druženje i djeca su sretna. Trudićemo se i da iduće godine das se ponovo okupimo još i masovnije. Dobili smo pomoć od predsjednice, bez koje ovo ništa ne bi ni bilo – istakao je Predrag Ostojić, predsjednik Društva.

Školu ribolova, osim predsjednice Republike Srpske, podržali su i iz resornog ministarstva.

– Ovakve manifestacije su značajne i naravno da podržavamo rad ovog društva, ali i rad Saveza. Zajedno smo osmislili još aktivnosti i promijenili neke akte gdje smo podržali rad Saveza – pojasnio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić.

Iz Ribolovačkog društva “Vrbas” iz Laktaša poručuju da će se ovakve i slične škole ribolova organizovati i u narednom periodu zbog velikog interesovanja mališana.