LAKTAŠI, 11. avgusta – Sezona godišnjih odmora, fotografija sa plaža po društvenim mrežama polako se smjenjuje se prvim pripremama za školu, zimnicu, nove radne pobjede…

Za koji dan ćemo imati priliku da na “fejsbuk” profilima gledamo fotografije sa natpisom “Tetkino zlato” i “Naš đak prvak”, i biće nam drago da ispratimo svu tu plejadu emocija radosti, ponosa i uzbuđenja.

Ali…da ne zaboravimo da u svoj toj ljepoti postoje i neke stvari na koje bi trebalo obratiti pažnju, pobrinuli su se naši čitaoci, koji nam šalju fotografije koje prikazuju i onu stranu stvarnosti koja i nije baš najsvjetlija.

ograda

O čemu se konkretno radi?

Uskoro počinje nova školska godina, i vjerujemo da su sve četiri osnovne škole na našoj opštini spremne da otvore svoja vrata i učenicima i prosvjetnim radnicima.

Međutim, u Trnu, put do škole, uz sav trud i zalaganje nadležnih, još uvijek nije ono što bi trebao biti. Tako kažu naši čitaoci koji su nam poslali fotografiju trotoara, koji se završava na dijelu na kojem završava i ograda školskog dvorišta.

ograda1

 

“Šta je sa ostalim dijelom puta? Kuda da prolaze djeca koja se zapute u školu Dositejevom ulicom? S jeseni još nekako i mogu proći, ali kad dođe zima, padne snijeg i zmiska služba sav snijeg sa ceste očisti sa strane, djeca bukvalno nemaju kud da idu!”

 

ograda2

Očigledno je da postoji potreba da se ova situacija riješi u korist učenika, djece, ali i svih ostalih stanovnika Trna. Nadajmo se da će naše ulice u skoroj budućnosti biti sigurne za pješake.