LAKTAŠI, 7. maja – V.P i M.T. iz Gradiške i T.P iz Banjaluke su uhapšeni jer se sumnjiče da su pijani juče ispred kafane gurali Laktašanina, te nakon dolaska policije vrijeđali policajce.


Iz Policijske uprave Banjaluka su saopštili da su juče uhapsili lica V.P. i M.T. iz Gradiške jer se sumnjiče da su počinili prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru.

Lica V.P. i M.T. narušila su  javni red i mir na parking prostoru ispred ugostiteljskog objekta u Laktašima verbalnom raspravom i mađusobnim naguravanjem sa licem S.T. iz Laktaša, dok je lice T.P. vrijeđalo policijske službenike.

Navedena lica su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola kojom prilikom je kod lica V.P. utvrđeno prisustvo od 0,76 g/kg, kod lica M.T. prisustvo od 1,27 g/kg i kod lica T.P. 1,68 g/kg alkohola u organizmu.

Protiv lica V.P., M.T. i T.P. slijedi podnošenje zahtjva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja, a protiv lica S.T. zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i mira, te protiv radnika ugostiteljskog objekta zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje.