Od posljedica kovida u Univerzitetskom kliničkom centru RS preminula je porodilja Duja Milanović Đurić (28), koju su ljekari, zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja u kojem je primljena, morali da porode prije vremena, u sedmom mjesecu trudnoće.

Ovo je objavljeno na Fejsbuk stranici Nevladine organizacije Udruženja građana „Korićani-Vlašić“, koje je juče pokrenulo humanitarnu akciju da, ko je u prilici, pomogne Duji i njenoj porodici.

– Na inicijativu naših ljudi iz MZ Debeljaci i uz sve potrebne konsultacije pokrećemo humanitarnu akciju za pomoć našoj Duji Đurić (djevojački Milanović) rođenoj 05.06.1992 godine. Naša Duja se u sedmom mjesecu trudnoće zarazila virusom Covid -19 što je rezultiralo prijevremenim porodom. Na svu sreću, beba je preživjela i trenutno je stabilna, ali je Duja u jako teškom stanju i trenutno je hospitalizovana na UKC Banjaluka. Ona je već 15-tak dana na aparatu za vještačko disanje (respiratoru) i sve dalje prognoze su neizvjesne. Činjenica je da su već evidentna oštećenja na plućima i da će, ukoliko se sa božjom pomoći izbori sa ovom nesretnom pošasti, njen opravak biti dug i iscrpan. I Dujina majka je takođe hospitalizovana u pomenutoj ustanovi, ali je stabilna. Ovim putem vas pozivamo da pokažemo koliko smo dorasli da odgovorimo ovom i svim narednim izazovima – stoji u pomenutoj objavi.

Međutim, u ovoj grupi je prije dva sata objavljeno da je mlada porodilja izgubila bitku sa kovidom.

– Na našu veliku žalost, naša Duja je izgubila bitku za život. Porodici upućujemo iskreno saučešće a vas sve skupa pozivamo da nastavimo našu akciju do kraja i pomognemo njene dvije djevojčice i njihovu egzistenciju – navodi se u objavi, ispod koje se članovi grupe i mnogi drugi opraštaju od ove mlade žene koja se nije izborila sa koronom.

Srpskainfo