GRADIŠKA, 18. juna – U Osnovnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić” u Turjaku kod Gradiške sinoć je organizovana priredba dobrodošlice za djecu iz opštine Klokot sa Kosova i Metohije, koji će do 22. juna boraviti u ovom kraju.

gradiška-djeca-s-kosova

U okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” učenici Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” i njihovi roditelji ugostili su 45 učenika i četvoro nastavnika iz četiri osnovne škole sa područja opštine Klokot.

Direktor škole “Vuk Stefanović Karadžić” Biljana Barać rekla je da su prvi put domaćini djeci sa Kosmeta i da im je velika čast što učestvuju u ovom humanom projektu.

– Trudićemo se da u ovih nekoliko dana boravak toj djeci učinimo što interesantnijim i ljepšim. Svaki dan imaće zanimljive sadržaje mimo redovnih posjeta Donjoj Gradini i Banjaluci – navela je Baraćeva.

Ona je izrazila nadu da će boravak na području opštine Gradiška djeci sa Kosova i Metohije ostati u lijepom sjećanju i da će nova prijateljstva trajati zauvijek.

Nastavnik iz Klokota Stefan Stolić rekao je da dolazak u Republiku Srpsku i Gradišku djeci sa Kosova i Metohije znači mnogo jer mogu da osjete slobodu kretanja koju u svom mjestu nemaju.

– Učenici u Klokotu moraju da se paze da ih neko ispraća u školu, imaju malo drugara i nadam se da će ovdje upoznati dosta svojih vršnjaka – rekao je Stolić.

Šef Odsjeka za obrazovanje opštine Gradiška Dragutin Kovačević rekao je da opština Gradiška, u saradnji sa svojim osnovnim školama, sedmu godinu za redom učestvuje u projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Kovačević je naveo da je opština Gradiška obezbijedila sredstva za prevoz djece sa Kosova i Metohije, troškove izleta i poklone u vidu školskih torbi i pribora.

 

Srpskainfo