BANJALUKA, 2. novembra  – Okružno javno tužilaštvo Banjaluka tvrdi da njihov tužilac nije dobio dovoljno informacija nakon što je Mladen Dulić (22) iz Laktaša došao u Policijsku stanicu Laktaši, nakon čega se ubio.


“Tužiocu je prezentovano od strane ovlaštenog službenog lica da se radilo o šali i da oštećeni želi samo da se pozove Veljko Trišić i da snimak i fotografije obriše iz svog telefona”, navode iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Kako dodaju, postupajući dežurni tužilac je preduzimao sve radnje iz svoje nadležnosti u skladu sa obavještenjima i količinom informacija kojima je raspolagao u datom momentu.

“Dakle, evidentna je razlika u količini i kvalitetu dobijenih informacija od ovlaštenih službenih lica, prilikom prvog obavještavanja dežurnog tužioca, a u vezi sa pristupanjem Dulića u Policijsku stanicu Laktaši, radi brisanja fotografija i video snimaka sa telefona Veljka Trišić, a te informacije nisu bile dovoljne, da bi se znalo o kojem tačno krivičnom djelu se radilo, jer tužilac nije imao na uvid fotografije ni video snimke iz telefona Veljka Trišića, koji je jedini u tom momentu bio prijavljen kao lice koje je snimalo sebe i oštećenog telefonom”, rečeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Kako dodaju, o dijeljenju na društvenim mrežama dežurni tužilac je obaviješten sljedeći dan, 29. oktobra.

“Tada ga je ovlašteno službeno lice obavijestilo da je snimak podijeljen na društvenim mrežama, navodeći da se video snimak može pogledati na društvenoj mreži YouTube. Nakon što je tužilac pregledala snimak na društvenoj mreži, istog momenta je naložila da se djelo kvalifikuje kao neovlašteno fotografisanje i lica koja su načinila i distrubuisala snimak uhapse. Ovlaštena službena lica PS Laktaši su po tom postupila, kao što su postupila i po drugim istražnim radnjama koje je tužilac naložila”, naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. (nezavisne)