BANJA LUKA, 13. decembra – Fotografija je za vrlo kratko vreme postala pravi hit na društvenim mrežama, a ispostavilo se da nije reč o fotomontaži

r-iamo

Na društvenoj mreži “Tviter” je osvanula fotografija za rubriku “verovali ili ne” na kojoj se vidi muškarac koji je u policijskoj stanici “naduvao” 5,21 promil alkohola u organizmu.

Fotografija je za vrlo kratko vreme postala pravi hit na društvenim mrežama, a ispostavilo se da nije reč o fotomontaži, već da je snimljena u avgustu ove godine u Policijskoj stanici Lauš u Banjaluci.

Naime, na fotografiji je T. D. (58) iz Banjaluke koji je priveden nakon što ga je njegova tadašnja devojka prijavila za fizički napad. Budući da je bio vidno pijan u stanici je urađen alkotest, a rezultat je šokirao i same policijske službenike. Naime, T. D. je aparat “zakucao” na 5,21 promil ili kako je kasnije utvrđeno 4,91 g/kg.

Zdrav razum, ali i nauka kažu da je takav rezultat nespojiv sa životom, jer testirana osoba sa tim vrednostima ne bi trebalo da daje znakove života. Međutim, sudski veštaci pojašnjavaju da su izuzeci mogući i da se takvi slučajevi u praksi dešavaju u jednom od 10.000 slučajeva.

Novosti