BANJALUKA, 26. novembra – U Domu zdravlja Banjaluka s radom je počeo servis za slanje SMS poruka za pozitivne i negativne pacijente koji su testirani na virus korona, saopštili su iz banjalučkog Doma zdravlja.
Istakli su da će svi testirani dobiti SMS poruku o rezultatima testiranja, te da će pacijenti čiji su rezultati testa pozitivni odmah pristupiti linku na kojem se nalazi obrazac, popuniti ga i poslati nazad.

Dodaje se da će pacijenti dobiti od nadležnog doktora preporuke za dalje postupanje, te da je validna samo ona poruka koja u naslovu pošiljaoca sadrži “ЈZU Dom zdravlja Banjaluka”.

Apelovali su na pacijente da se obrate svojim timovima porodične medicine kako bi ažurirali brojeve telefona i adresa stanovanja.

Naglasili su da će ovaj način pacijentima omogućiti da u kratkom vremenu saznaju rezultate testiranja i značajno skratiti stresni period iščekivanja rezultata, te će se olakšati i rad zdravstvenim radnicima.

– Pacijenti koji iz nekog razloga ne mogu pristupiti popunjavanju elektronskog obrasca mogu se javiti na brojeve telefona koji su napisani u SMS poruci ili koji su navedeni na sajtu ЈZU Dom zdravlja Banjaluka – naveli su u ovoj ustanovi.

Ovaj način obavještavanja pacijenata o rezultatima testiranja na kovod 19 dogovoren je na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije održanog dana 10. novembra.

RTRS