Na području Laktaša ovih dana se “bruji” o novootvorenom edukativnom centru, u kojem kako saznajemo, radi veliki broj stručnjaka. Zanimalo nas je o čemu se tačno radi, pa smo se zaputili na njihovu adresu, u Glamočane, da iz prve ruke saznamo sve informacije.

Šta je to Edukativni centar “Znanje”?

U cilju pružanja pomoći pri učenju stranih jezika, te učenja iz različitih oblasti znanja zastupljenog u osnovnim i srednjim školama, te fakultetima, kao i pripremanje kandidata za polaganje zvaničnih Goethe i ÖSD ispita, osnovan je Edukativni centar “Znanje”.

Kome je sve namjenjena edukacija u vašem Centru?

Rukovodeći se činjenicom utvrđenom od strane psihologa i pedagoga, da djeca najlakše usvajaju strani jezik u ranim godinama, organizovali smo grupe za djecu predškolskog uzrasta i školskog uzrasta. Kroz igru, glumu,druženje, pjesmu, film i pokret mališani će veoma brzo i lako steći aktivno znanje njemačkog i engleskog jezika. Djeci viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima pruža se mogućnost učenja jezika u grupama, te individualnim i poluindividualnim časovima, u učionici ili online.

Postoji li određen program po kojem se radi?

Nastava je organizovana po dva programa. Prvi program je po udžbenicima njemačkog izdavača Hueber, koji djecu vodi kroz vještine pisanja,citanja,slušanja i govora, te ih osposobljava za boravak u zemljama njemačkog govornog područja.

Drugi program prati školski program i školske knjige te djeci kojoj njemački jezik predstavlja izazov pomaže u savladavanju školskog gradiva. Djeca se pripremaju za gramatičke testove, pismene zadaće i usmene odgovore koji ih očekuju u školi.

 

 

Istovremeno tim profesora iz matematike, fizike, mehanike,hemije,srpskog jezika i književnosti, te engleskog jezika pomažu osnovcima i srednjoškolcima u savladavanju školskog gradiva, dok je naš profesor razredne nastave fokusiran na rad sa djecom nižih razreda osnovne škole.

 

Kako doći do Edukativnog centra “Znanje”?

Dovoljno je javiti se u Centar, a ostalo je na timu profesora koji u saradnji sa učenicima i roditeljima pomažu i veoma brzo omogućavaju djeci aktivno uključivanje u nastavni program.

Sve što Vas interesuje, možete saznati pozivom na broj telefona 065 30 30 59 ili preko mejla ecznanje@gmail.com.

Nalazimo se u Glamočanima (Svetosavska 104), na glavnoj cesti Banja Luka – Laktaši nedaleko od izlaska sa autoputa, tako da zainteresovani, koji stanuju na području grada Banja Luka do nas mogu stići za dvadesetak minuta, a gradjani iz opštine Laktaši će nas na ovoj adresi lako pronaći.