BANJALUKA, 19. juna – Zbog prekomjerne potrošnje vode koja odlazi na bazene i zalijevanje bašti, Štab za vanrede situacije danas je na području Banjaluke proglasio vanrednu situaciju do 15. jula, uključujući i Trn.


Zbog toga će se, kako je najavljeno, uvesti i povećane kontrole.

“Djelovaćemo preventivno i uvešćemo komunalnu policiju i inspekciju da nadzire situaciji”, poručuju iz banjalučke Gradske uprave, te mole građane na solidarnost, te da ako imaju potrebu za većom količinom vode angažuju Civilnu zaštitu zbog cisterni sa vodom.

Ovo je već višedecenijski problem, a najveći pritisak je na rezervoaru Tunjice jedan, Tunjice dva, te Dragočaj, Prijakovci, potkozarska sela, zatim u Slatini, prema Laktašima.

“Očekuju nas izuzetno visoke temperature u narednom periodu i u ovakvim situacijama potrebno je solidarisati se jer je svima potrebna voda”, poručuju iz Gradske uprave Banjaluka.

“Uvodimo zabranu akumulisanja pitke vode sa javnih vodovodnih sistema. Ukoliko neko treba određenu vrstu vode da akumuliše, može nazvati Civilnu zaštitu, Vodovod ili naše službe, i cisterne pitke vode će biti dovezene”, objašnjavaju.

Već su uvedene restrikcije prema rezervoaru ka Trnu u utorak od 22 časa do 7, a biće nastavljene.

 

1 KOMENTAR

  1. Bolje bi bilo da ako vec moraju redukcije da se povede racuna o narodu koji radi od sedam sati.Zar da se na posao ide neopran i musav.Moze li iko urgirati da se voda ukjucuje bar u sest sati, kao sto je prosle godine bilo.

Comments are closed.