LAKTAŠI, 22. aprila – Povodom provođenja kampanje “Niti 1 nevezan pojas” Opštinska uprava opštine Laktaši u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske  izvela je simulaciju saobraćajne nezgode. Na parkingu kod nekadašnjeg restorana „Turist“ u centru Laktaša sa početkom u 11:00 časova izvedena je pokazna vježba simulacije saobraćajne nezgode, te su svi građani stariji od 15 godina imali priliku i testirati simulator prevrtanja vozila.

 

Simulator prevrtanja vozila lično su testirali načelnik opštine Laktaši, Ranko Karapetrović i ministar Saobraćaja i veza Republike Srpske,  Neđo Trninić. Na ovaj način se želi uticati na povećanje upotrebe bezbjedonosnih pojaseva kod vozača i putnika u vozilima, kao i da se prikaže koordinisana i objedinjena akcija nadležnih službi.

Ovom prilikom su se složili da javne ličnosti i ljudi koji se bave javnim poslovima trebaju biti primjer građanima u poštovanju sigurnosti u saobraćaju, bilo da su aktivni vozači ili ne.

U obilježavanju kampanje „Niti 1 nevezan pojas“, osim opštine Laktaši uključeni su i Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez RS.