LAKTAŠI, 12. juna – U banjalučkom naselju Priječani danas je obilježen završetak sanacije klizišta i izgradnje dijela saobraćajnice u ovom naselju u koju je uloženo oko 1,13 miliona KM.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naveo je da je riječ o zajedničkom projektu Gradske uprave i preduzeća “Vode Republike Srpske”.

– Sanacija klizišta je bila od velikog značaja za stanovnike ovog kraja, jer je riječ o vjerovatno najvećem klizištu u Banjaluci koje je bilo stalna opasnost. Mnogi infrastrukturni projekti u ovom naselju urađeni su u posljednje tri godine, a slijedi nam nastavak izgradnje saobraćajnice do centra Priječana – rekao je Radojičić.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je klizište nastalo u velikim poplavama 2014. godine i da je sada taj veliki problem riješen.

– Prije par mjeseci, zajedničkim snagama, završili smo i sanaciju obaloutvrde u blizini Zelenog mosta, a pred nama je rad na nasipu u naselju Česma i početak projekta gdje ćemo se baviti rijekom Vrbas u urbanom dijelu grada – naveo je Pašalić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Darko Škobić izrazio je zadovoljstvo zbog završetka još jednog značajnog projekta za ovo naselje, ali i za cijeli grad.

On je naglasio da su mještani zadovoljni do sada urađenim i dodao da uskoro očekuju potpuni završetak glavne saobraćajnice kroz Priječane.

U okviru sanacije klizišta i izgradnje saobraćajnice, čiji je kraj danas ozvaničen, sanirano je klizište u dužini od 200 metara, te izgrađena saobraćajnica duga 400 metara sa pratećom infrastrukturom, što uključuje zamjenu vodovoda, izgradnju oborinske kanalizacije i postavljanje nove rasvjete.

Širina kolovoza je 6,5 metara, a trotoara dva metra. Izvođač radova bilo je banjalučko preduzeće “Kozaraputevi”.

RTRS