SRBAC, 04. aprila  – Mještani Razboja Ljevčanskog, sela kod Srpca, organizovaće niz događaja 21. aprila, dana kada će kroz njihovo mjesto proći karavan biciklista 13. međunarodne trke Beograd – Banjaluka.

bicikl

Predsjednik Odbora za organizaciju prolaska trke kroz Srbac Jordan Kuvalja kaže da će stanovnici Razboja organizovati turnir u malom fudbalu, takmičenje u povlačenju konopca, trku pjetlića na 50 i pionira na 100 metara i mini-biciklističku trku u selu.

– Bicikliste će dočekati i članovi ansambla narodnih igara “Lijevče” u narodnim nošnjama, koji su dobili čast da nastupe i na završnoj svečanosti u Banjaluci po završetku trke – rekao je Kuvalja. On je dodao da će toga dana u Razboju biti organizovana i “Fijakerijada”, uz učešće brojnih fijakera iz nekoliko opština.

– Prolazak biciklista kroz Razboj biće simboličan, jer je iz ovog sela porijeklom najbolji biciklista BiH svih vremena Tanasija Kuvalja, koji je kao stalni reprezentativac Jugoslavije i njen kapiten u šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog vijeka odnosio pobjede na trkama širom Evrope i svijeta, a bio je i učesnik Olimpijskih igara u Meksiku 1968. Potrudićemo se da okupimo što više naroda i da u njegovu čast taj dan bude jedan od najljepših u godini za naše mjesto – rekao je član Organizacionog odbora u ime Razboja Ljevčanskog Stojan Zrnić.

Program koji će biti organizovan u Srpcu počeće “Dječjom biciklijadom”, a predviđena je i podjela nagrada za najmlađeg biciklistu, biciklistu sa najviše članova porodice na “Biciklijadi” i biciklistu koji je došao iz najudaljenijeg sela.

Trka Beograd – Banjaluka ove godine ima četiri etape, prva se vozi od Beograda do Vlasenice 18. aprila, dan kasnije karavan kreće iz Vlasenice u Brčko, 20. aprila biciklisti će prevesti dionicu od Bijeljine do Teslića, a finalna etapa, koja će odlučiti i ukupnog pobjednika, vozi se od Prnjavora preko Dervente, Srpca, Razboja Ljevčanskog, Laktaša i završava u centru Banjaluke.

 

Glas Srpske